Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Biuro pracy tymczasowej
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Wolna dyskusja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grzes_knw

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 2:37 pm    Temat postu: Biuro pracy tymczasowej Odpowiedz z cytatem

Co sądzicie o biurach pracy tymczasowej? Jedno z nich mieści się w Gliwicach, nazwa i ich strona internetowa to:

http://www.ottopraca.pl/index.php?d=oferty

Może ktoś z Was korzystał z ich usług i ma jakieś doświadczenia i może powiedzieć coś więcej na ten temat...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklamiarz

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
Ascet

PostWysłany: Wto Wrz 11, 2007 9:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapisywalme sie w zeszle wakacje.. 0 odzewu z ich strony ;P

PostWysłany: Sob Wrz 15, 2007 5:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lepiej szukac prace na wlasna reke... to co oferuja agencje pracy tymczasowej to pic na wode... stawki smieszne na dodatek oskubia Cie jeszcze od postacia prowizji, oplat.. a i oferta uboga: jedynie ulotki, praca a'la tesco i inwentaryzacje sklepow...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Repus

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2007 12:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o agencje pracy (i jeśli nie koniecznie musi byc tymczasowa) to polecam Manpower. Maja dobre oferty, dostałem już drugie zatrudnienie. Na poczatku Forum Gliwice a teraz Delphi Gliwice.

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2007 1:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiscie te agencje marnie płacą np.Work Service,Leader Service...juz bardziej sie opłaca stac na promocjach...
Anonim

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2007 3:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na promocjach są chyba różne stawki w zależności od firmy. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że dobrze płaci producent pewnego amerykańskiego napoju, który można stosować zamiennie z WD40. Think
Przynajmniej wtedy kiedy to słyszałem to stawka godzinowa na promocji była większa niż moja na etacie.
Powrót do góry
grzes_knw

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2007 4:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Repus napisał:
Jeśli chodzi o agencje pracy (i jeśli nie koniecznie musi byc tymczasowa) to polecam Manpower. Maja dobre oferty, dostałem już drugie zatrudnienie. Na poczatku Forum Gliwice a teraz Delphi Gliwice.

A możesz powiedzieć gdzie ta agencja się mieści??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
M0L

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2007 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grzes_knw napisał:
Repus napisał:

A możesz powiedzieć gdzie ta agencja się mieści??

Gliwice, ul. Białej Bramy 6. To jest droga w kierunku rynku, między Górnych, a Dolnych Wałów. Obie panie są bardzo miłe, szczególnie jedna Wink . Dla każdego pewnie coś wybiorą

Repus napisał:

A możesz powiedzieć jak długo pracowałeś w Forum? Ja słyszałem, że po jakimś czasie Agencja przenosi do innego zakładu. Aktualnie pracuję w innym zakładzie na terenie Gliwic (nie mogę powiedzieć jakim, gdyż agencja dla osób postronnych trzymie takie dane w tajemnicy, a także prosi pracowników, aby nie udzielali takich info Dontknow ). Też mam ochotę iść do Delphi, ale póki co nie chcę wybrzydzać...
Powrót do góry
Repus

PostWysłany: Nie Wrz 16, 2007 10:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M0L napisał:

A możesz powiedzieć jak długo pracowałeś w Forum? Ja słyszałem, że po jakimś czasie Agencja przenosi do innego zakładu. Aktualnie pracuję w innym zakładzie na terenie Gliwic (nie mogę powiedzieć jakim, gdyż agencja dla osób postronnych trzymie takie dane w tajemnicy, a także prosi pracowników, aby nie udzielali takich info Dontknow ). Też mam ochotę iść do Delphi, ale póki co nie chcę wybrzydzać...

No więc tak. Na forum pracowałem z kolegami przez dobre 1.5 miecha, umowa wygasła ponieważ budowa sie skończyła. Bardzo przyzwoita stawka.
Myślę że z tym przenoszeniem to jest tak, że jak sie wykażesz, to dadzą ci lepsza/inna fuchę. Mnie po pracy na Forum skierowali na rozmowę kwalifikacyjną do Delphi. Oczywiście ta rozmowa odbyła się w Tychach ale zatrudniony jestem w Gliwicach Smile
W sumie w Delphi jest fajjjnie Smile

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 7:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Repus napisał:
M0L napisał:

No więc tak. Na forum pracowałem z kolegami przez dobre 1.5 miecha, umowa wygasła ponieważ budowa sie skończyła. Bardzo przyzwoita stawka.
Myślę że z tym przenoszeniem to jest tak, że jak sie wykażesz, to dadzą ci lepsza/inna fuchę. Mnie po pracy na Forum skierowali na rozmowę kwalifikacyjną do Delphi. Oczywiście ta rozmowa odbyła się w Tychach ale zatrudniony jestem w Gliwicach Smile

No wiem, że Delphi jest fajne Cool Popracuję tam gdzie mnie wysłali, tyle ile trzeba, a potem poczekam, może zostane skierowany do Delphi. Umowy z firmą to raczej nie podpiszę. W sumie, ja do Manpowera trafiłem właśnie po to, aby dostać się właśnie tam...
A co robisz w Delphi i jak długo tam pracujesz?

Wracając do agencji pracy, to polecam gliwickie Adecco (te na Zwycięstwa), ze swoją ofertą pracy w NGK Ceramics. Jest całkiem niezła stawka 1650 netto + premie. Teraz akurat jest nabór, bo zakład się rozbudowuje. Ja niestety się nie dostałem, bo strzeliłem taką gafę, że szok Brick wall
Powrót do góry
Repus

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 9:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M0L napisał:

No wiem, że Delphi jest fajne Cool Popracuję tam gdzie mnie wysłali, tyle ile trzeba, a potem poczekam, może zostane skierowany do Delphi. Umowy z firmą to raczej nie podpiszę. W sumie, ja do Manpowera trafiłem właśnie po to, aby dostać się właśnie tam...

Pracuje tam niecały tydzień, jestem operatorem spawarek (spawanie części do Fiatów, Saabów, Alf Romeo itp..). Robotka jak na studenta to miodzio. Nie jest męcząca ani nic w tym stylu... tylko musisz byc szybki ;d

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 10:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli chodzi o pracę tymczasową czy weekendową to jest to bardzo fajna sprawa dla licealistów czy młodych studentów Smile I nawet jeżeli czasem stawka marna to właśnie dzięki takiej pierwszej marnej pracy (wiem to z autopsji) można bardzo szybko trafić w dużo ciekawsze miejsce.

Na dłuższą metę przebywanie 12 godzin np. na hali marketu może jednak poprzestawiać parę cegiełek w głowie Wink
Powrót do góry
Ascet

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 12:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M0L napisał:
Repus napisał:
M0L napisał:

Wracając do agencji pracy, to polecam gliwickie Adecco (te na Zwycięstwa), ze swoją ofertą pracy w NGK Ceramics. Jest całkiem niezła stawka 1650 netto + premie. Teraz akurat jest nabór, bo zakład się rozbudowuje. Ja niestety się nie dostałem, bo strzeliłem taką gafę, że szok Brick wall

jaka gafe?

PostWysłany: Czw Wrz 20, 2007 7:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaczęło się od tego, że w Adecco miałem rozmowę próbną. Tam pytano mnie, dlaczego decyduję się na tą firmę. Ja odpowiedziałem, że NGK to dobra firma, i że wiedzę na ten temat czerpałem od znajomych, a także z internetu, itd, potem miałem test manualny. Następnie w NGK ponownie miałem test manualny (tym razem grupowo musieliśmy stworzyć regał). Po zakończeniu pracy, każdy był wzywany na rozmowę z kadrami. No i się zaczęło. Pytali dlaczego wybrałem ich firmę. Zamiast zastosować technikę wazaliniarstwa Wink , to w pewnym momencie zapytany, jak mam z dojazdem, skupiłem się zbyt na tym temacie (mówiłem o bezpłatnym busie z Knurowa do NGK) Dontknow . Gdy skończyła się rozmowa, uświadomiłem sobie, że, aż za bardzo...
Ale co tam, żyje się dalej Cool
Powrót do góry
M0L

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 8:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj byłem w Adecco na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko "Pracownik produkcyjny" w Knurowie. Po serii standardowych pytań kobieta mnie pyta od kiedy chciałbym zacząć pracę. Ja mówię, że od 1 listopada, gdyż mam umowę do końca września. Ona na to, że w takim razie mam jeszcze raz przyjść, gdy skończy mi się umowa. Wtedy mi powie do jakiego zakładu pracy mnie wyśle. Paranoja Dontknow . Akurat aż tak zdeterminowany do zmiany pracy nie jestem. Wolałbym poznać przyszłe miejsce pracy, a nie brać czegoś w ciemno. Ale cóż uroki agencji pracy tymczasowej Razz .
Nastepnie próbowałem wypytać gdzie ów zakład się znajduje w Knurowie (nie chodziło mi o konkrety). Babka się opierała w końcu rzuciła, że chodzi o centrum, jednak zaznaczyła, że nie zna Knurowa Mr. Green
Na jednym z portali pracy, gdzie zamieścili ofertę, dodali, że chodzi o branżę tworzyw sztucznych. Więc sobie myślę, że może chodzi o Krywałd...
Nie orientuje się ktoś jaka knurowska firma wynajęła Adecco, w Krywałdzie, albo w tzw. Centrum? Głównie z usług agencji pracy korzystają firmy z kapitałem zagranicznym. Nawet nie wiedziałem że są takie w Knurowie....

Pozdrawiam ( i z góry dzięki za wszelkie typy)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Wolna dyskusja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: