|
Wirtualny KNURÓW Forum dyskusyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
grzes_knw
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 2:37 pm Temat postu: Biuro pracy tymczasowej |
|
|
|
Co sądzicie o biurach pracy tymczasowej? Jedno z nich mieści się w Gliwicach, nazwa i ich strona internetowa to:
http://www.ottopraca.pl/index.php?d=oferty
Może ktoś z Was korzystał z ich usług i ma jakieś doświadczenia i może powiedzieć coś więcej na ten temat... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ascet
Dołączył: 07 Lut 2007 Posty: 185 Skąd: gszforum.pl techno.pl/forum
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 9:43 pm Temat postu: |
|
|
|
zapisywalme sie w zeszle wakacje.. 0 odzewu z ich strony ;P _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariusz
|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 5:11 pm Temat postu: |
|
|
|
lepiej szukac prace na wlasna reke... to co oferuja agencje pracy tymczasowej to pic na wode... stawki smieszne na dodatek oskubia Cie jeszcze od postacia prowizji, oplat.. a i oferta uboga: jedynie ulotki, praca a'la tesco i inwentaryzacje sklepow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Repus

|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 12:47 pm Temat postu: |
|
|
|
Jeśli chodzi o agencje pracy (i jeśli nie koniecznie musi byc tymczasowa) to polecam Manpower. Maja dobre oferty, dostałem już drugie zatrudnienie. Na poczatku Forum Gliwice a teraz Delphi Gliwice. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Oriana
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 1:38 pm Temat postu: |
|
|
|
Rzeczywiscie te agencje marnie płacą np.Work Service,Leader Service...juz bardziej sie opłaca stac na promocjach... _________________ **WiEcZnIe KoChAc**WiEcZnIe ZyC**WoLnĄ ByC**SoBą ByC** |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anonim

|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 3:07 pm Temat postu: |
|
|
|
Na promocjach są chyba różne stawki w zależności od firmy. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że dobrze płaci producent pewnego amerykańskiego napoju, który można stosować zamiennie z WD40.
Przynajmniej wtedy kiedy to słyszałem to stawka godzinowa na promocji była większa niż moja na etacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
grzes_knw
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 4:53 pm Temat postu: |
|
|
|
Repus napisał: | Jeśli chodzi o agencje pracy (i jeśli nie koniecznie musi byc tymczasowa) to polecam Manpower. Maja dobre oferty, dostałem już drugie zatrudnienie. Na poczatku Forum Gliwice a teraz Delphi Gliwice. |
A możesz powiedzieć gdzie ta agencja się mieści?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
M0L
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 6:08 pm Temat postu: |
|
|
|
grzes_knw napisał: | Repus napisał: | Jeśli chodzi o agencje pracy (i jeśli nie koniecznie musi byc tymczasowa) to polecam Manpower. Maja dobre oferty, dostałem już drugie zatrudnienie. Na poczatku Forum Gliwice a teraz Delphi Gliwice. |
A możesz powiedzieć gdzie ta agencja się mieści?? |
Gliwice, ul. Białej Bramy 6. To jest droga w kierunku rynku, między Górnych, a Dolnych Wałów. Obie panie są bardzo miłe, szczególnie jedna . Dla każdego pewnie coś wybiorą
Repus napisał: | Jeśli chodzi o agencje pracy (i jeśli nie koniecznie musi byc tymczasowa) to polecam Manpower. Maja dobre oferty, dostałem już drugie zatrudnienie. Na poczatku Forum Gliwice a teraz Delphi Gliwice. |
A możesz powiedzieć jak długo pracowałeś w Forum? Ja słyszałem, że po jakimś czasie Agencja przenosi do innego zakładu. Aktualnie pracuję w innym zakładzie na terenie Gliwic (nie mogę powiedzieć jakim, gdyż agencja dla osób postronnych trzymie takie dane w tajemnicy, a także prosi pracowników, aby nie udzielali takich info ). Też mam ochotę iść do Delphi, ale póki co nie chcę wybrzydzać... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Repus

|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 10:31 pm Temat postu: |
|
|
|
M0L napisał: |
A możesz powiedzieć jak długo pracowałeś w Forum? Ja słyszałem, że po jakimś czasie Agencja przenosi do innego zakładu. Aktualnie pracuję w innym zakładzie na terenie Gliwic (nie mogę powiedzieć jakim, gdyż agencja dla osób postronnych trzymie takie dane w tajemnicy, a także prosi pracowników, aby nie udzielali takich info ). Też mam ochotę iść do Delphi, ale póki co nie chcę wybrzydzać... |
No więc tak. Na forum pracowałem z kolegami przez dobre 1.5 miecha, umowa wygasła ponieważ budowa sie skończyła. Bardzo przyzwoita stawka.
Myślę że z tym przenoszeniem to jest tak, że jak sie wykażesz, to dadzą ci lepsza/inna fuchę. Mnie po pracy na Forum skierowali na rozmowę kwalifikacyjną do Delphi. Oczywiście ta rozmowa odbyła się w Tychach ale zatrudniony jestem w Gliwicach
W sumie w Delphi jest fajjjnie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
M0L
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 7:03 am Temat postu: |
|
|
|
Repus napisał: | M0L napisał: |
No więc tak. Na forum pracowałem z kolegami przez dobre 1.5 miecha, umowa wygasła ponieważ budowa sie skończyła. Bardzo przyzwoita stawka.
Myślę że z tym przenoszeniem to jest tak, że jak sie wykażesz, to dadzą ci lepsza/inna fuchę. Mnie po pracy na Forum skierowali na rozmowę kwalifikacyjną do Delphi. Oczywiście ta rozmowa odbyła się w Tychach ale zatrudniony jestem w Gliwicach
W sumie w Delphi jest fajjjnie  |
No wiem, że Delphi jest fajne Popracuję tam gdzie mnie wysłali, tyle ile trzeba, a potem poczekam, może zostane skierowany do Delphi. Umowy z firmą to raczej nie podpiszę. W sumie, ja do Manpowera trafiłem właśnie po to, aby dostać się właśnie tam...
A co robisz w Delphi i jak długo tam pracujesz?
Wracając do agencji pracy, to polecam gliwickie Adecco (te na Zwycięstwa), ze swoją ofertą pracy w NGK Ceramics. Jest całkiem niezła stawka 1650 netto + premie. Teraz akurat jest nabór, bo zakład się rozbudowuje. Ja niestety się nie dostałem, bo strzeliłem taką gafę, że szok  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Repus

|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 9:38 am Temat postu: |
|
|
|
M0L napisał: |
No wiem, że Delphi jest fajne Popracuję tam gdzie mnie wysłali, tyle ile trzeba, a potem poczekam, może zostane skierowany do Delphi. Umowy z firmą to raczej nie podpiszę. W sumie, ja do Manpowera trafiłem właśnie po to, aby dostać się właśnie tam...
|
Pracuje tam niecały tydzień, jestem operatorem spawarek (spawanie części do Fiatów, Saabów, Alf Romeo itp..). Robotka jak na studenta to miodzio. Nie jest męcząca ani nic w tym stylu... tylko musisz byc szybki ;d _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kmob
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 10:39 am Temat postu: |
|
|
|
Jeżeli chodzi o pracę tymczasową czy weekendową to jest to bardzo fajna sprawa dla licealistów czy młodych studentów I nawet jeżeli czasem stawka marna to właśnie dzięki takiej pierwszej marnej pracy (wiem to z autopsji) można bardzo szybko trafić w dużo ciekawsze miejsce.
Na dłuższą metę przebywanie 12 godzin np. na hali marketu może jednak poprzestawiać parę cegiełek w głowie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ascet
Dołączył: 07 Lut 2007 Posty: 185 Skąd: gszforum.pl techno.pl/forum
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 12:36 pm Temat postu: |
|
|
|
M0L napisał: | Repus napisał: | M0L napisał: |
W sumie w Delphi jest fajjjnie  |
Wracając do agencji pracy, to polecam gliwickie Adecco (te na Zwycięstwa), ze swoją ofertą pracy w NGK Ceramics. Jest całkiem niezła stawka 1650 netto + premie. Teraz akurat jest nabór, bo zakład się rozbudowuje. Ja niestety się nie dostałem, bo strzeliłem taką gafę, że szok  |
jaka gafe? _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
M0L
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 7:49 pm Temat postu: |
|
|
|
Zaczęło się od tego, że w Adecco miałem rozmowę próbną. Tam pytano mnie, dlaczego decyduję się na tą firmę. Ja odpowiedziałem, że NGK to dobra firma, i że wiedzę na ten temat czerpałem od znajomych, a także z internetu, itd, potem miałem test manualny. Następnie w NGK ponownie miałem test manualny (tym razem grupowo musieliśmy stworzyć regał). Po zakończeniu pracy, każdy był wzywany na rozmowę z kadrami. No i się zaczęło. Pytali dlaczego wybrałem ich firmę. Zamiast zastosować technikę wazaliniarstwa , to w pewnym momencie zapytany, jak mam z dojazdem, skupiłem się zbyt na tym temacie (mówiłem o bezpłatnym busie z Knurowa do NGK) . Gdy skończyła się rozmowa, uświadomiłem sobie, że, aż za bardzo...
Ale co tam, żyje się dalej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
M0L
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 8:20 am Temat postu: |
|
|
|
Wczoraj byłem w Adecco na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko "Pracownik produkcyjny" w Knurowie. Po serii standardowych pytań kobieta mnie pyta od kiedy chciałbym zacząć pracę. Ja mówię, że od 1 listopada, gdyż mam umowę do końca września. Ona na to, że w takim razie mam jeszcze raz przyjść, gdy skończy mi się umowa. Wtedy mi powie do jakiego zakładu pracy mnie wyśle. Paranoja . Akurat aż tak zdeterminowany do zmiany pracy nie jestem. Wolałbym poznać przyszłe miejsce pracy, a nie brać czegoś w ciemno. Ale cóż uroki agencji pracy tymczasowej .
Nastepnie próbowałem wypytać gdzie ów zakład się znajduje w Knurowie (nie chodziło mi o konkrety). Babka się opierała w końcu rzuciła, że chodzi o centrum, jednak zaznaczyła, że nie zna Knurowa
Na jednym z portali pracy, gdzie zamieścili ofertę, dodali, że chodzi o branżę tworzyw sztucznych. Więc sobie myślę, że może chodzi o Krywałd...
Nie orientuje się ktoś jaka knurowska firma wynajęła Adecco, w Krywałdzie, albo w tzw. Centrum? Głównie z usług agencji pracy korzystają firmy z kapitałem zagranicznym. Nawet nie wiedziałem że są takie w Knurowie....
Pozdrawiam ( i z góry dzięki za wszelkie typy) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|