Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kamera analogowa

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Wolna dyskusja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamil



Dołączył: 28 Kwi 2006
Posty: 32

PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 6:47 pm    Temat postu: Kamera analogowa Odpowiedz z cytatem

Witam! Mam problem. Mam kamere analogową i czy się da przesłać od niej materiał na kompa? Mam takie coś:
Do kamery są czincze
Nie wiem jak to działa Razz Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
Xander_cage



Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1202
Skąd: N 50°13' E 18°41'

PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 10:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem to z analoga na kompa nie zrzucisz materiału jeśli nie będziesz miał karty przechwytywania Video na przykład:
Pinnacle Studio MovieBoard 500 PCI koszt około 350 złotych polskich nowych Smile

Z cyfrowymi kamerami jest o wiele prościej wystarczy wyposażyć kompa w port FireWire lub USB HiSpeed i za pomocą dołączonego do kamery oprogramowania zrobimy bez problemu zrzutkę materiału do kompa.
Tak swoją drogą to kamery cyfrowe są już tak tanie, że wypierają analogowe odpowiedniki.

Pozdrawiam serdecznie
Xander Cage

Ps. Podaj dokładny model kamery poczytam co to cacko potrafi i może doradzę konkretniej.
_________________
... Welcome to the Xander Zone ...



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
marekdym



Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 620

PostWysłany: Nie Sty 28, 2007 10:35 pm    Temat postu: napisz co jest na tym zdjęciu Odpowiedz z cytatem

napisz co jest na tym zdjęciu - symbol, producent - to sprecyzuje pytanie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kamil



Dołączył: 28 Kwi 2006
Posty: 32

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 12:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kamera to sony ccd-tr520e pal
na zdjęciu to tam jest napisane:
SVIDOUT takie okrągłe wejście,
Y zielony,
Pr czerwony,
Pb/Av niebieski.
Tą skrzyneczke podłańcza się do karty graficznej.
Moja karta to NVIDIA GeForce 6600 LE
Pozdrawiam!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marekdym



Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 620

PostWysłany: Pon Sty 29, 2007 8:39 pm    Temat postu: ta skrzyneczka Odpowiedz z cytatem

ta skrzyneczka była przy kamerze, k. graf, czy została zakupiona osobno?bo wg mnie jest to jakiś rodzaj rozdzielacza sygnału s-video czyli raczej wyjście niż wejście
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Baron



Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 3671
Skąd: Knurow

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 12:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jasne ze sie da, ta skrzynka to zeczywiscie rozdzielnik sygnalu z S-Video na cincze i odwrotnie w kamerze masz gniazdko S-video wiec podlaczasz a czincze na karte graficzna lub odwrotnie - czincze na kamere a s-video kabel na grafike zepsuc nic niemozesz wiec wyprobuj, wazne ze masz odpowiedni program do przegrywania !

pozdrowki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Mateusz



Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 337

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 1:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

IMHO karta graficzna nie ma tu nic do rzeczy, chyba że chcemy zapisać materiał NA kamere.

Wydaje mi się że potrzebowałbyś kartę VIDEO/TV, do której byś to podłączył sygnał z kamery działało by to na zasadzie nadajnika telewizyjnego.

Ja przynajmniej bym tak zrobił.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marekdym



Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 620

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 7:22 pm    Temat postu: karta musi mieć Odpowiedz z cytatem

karta graf musi mieć wejście analogowe - dopiero wtedy można nagrywać.
Jeżeli nie ma to rzeczywiście trzeba kupić:
- kartę tv - niska cena - słaba jakość
- kartę obróbki video - wyższa cena (ponad 300zł) - lepsza jakość
- nagrywarkę stacjonarną dvd - najwyższa cena (od 500zł bez HD, ale może służyć również jako cyfrowy magnetowid i odtwarzacz cd, dvd, div-x itp) ale też najwyższa jakość.
Ja korzystam z trzeciej opcji i sobie chwalę, bo nie ma straty wizji, dźwięku, klatek itp
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kamil



Dołączył: 28 Kwi 2006
Posty: 32

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marekdym napisał:

- nagrywarkę stacjonarną dvd - najwyższa cena (od 500zł bez HD, ale może służyć również jako cyfrowy magnetowid i odtwarzacz cd, dvd, div-x itp) ale też najwyższa jakość.

hehe ja mam nagrywarkę LG Smile

no tylko mam problem z nią bo jak nagrywam na płyte DVD i później otwieram płyte na kompie to nic mi nie wyskakuje Dontknow
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marekdym



Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 620

PostWysłany: Wto Sty 30, 2007 11:03 pm    Temat postu: to zamknij sesję Odpowiedz z cytatem

to zamknij sesję hehehehehe !!!! Smile znajomy miał podobny problem - poczytaj w instrukcji jak to się robi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Wolna dyskusja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka