Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rotmistrz
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2018 7:40 pm Temat postu: Gdzie się podziali Romowie? |
|
|
|
Od kilku lat zauważam drastyczny spadek liczebności Cyganów w naszym województwie. Od dobrego roku, nie widziałem ządnego w Knurowie czy Gliwicach żadnego. Co się z nimi dzieje? To naprawdę ciekawy temat. Jakaś masowa migracja? _________________ Msza Trydencka w Gliwicach
Osiedle Szczygłowice |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
TOPYSZ
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2018 8:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Przeprowadzili się do Zabrza, Katowic i Chorzowa. |
|
Powrót do góry |
|
|
pytam_sie
Dołączył: 28 Sty 2014 Posty: 1151 Skąd: pochodzą purupeny brazylijskie ?
|
Wysłany: Pią Paź 19, 2018 6:03 pm Temat postu: |
|
|
|
I bardzo dobrze _________________ "Najgłupszą stroną głupoty jest naiwność" - Kazimierz Przerwa - Tetmajer |
|
Powrót do góry |
|
|
swmikolaj
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2018 2:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Uważasz to za problematyczne? Miasta w całej Polsce mają z nimi problem, zarówno socjalny (brak opłat za czynsze) jak i na tle chuligańskim. Niestety, ale na taki przydomek trzeba zasłużyć.
Lepiej, że ich nie widać |
|
Powrót do góry |
|
|
Adalbert.
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2018 11:23 am Temat postu: |
|
|
|
Nie wiem gdzie się podziali, ale mnie kiedyś gonili. Wbiegłem do urzędu pracy i.. odpuścili. |
|
Powrót do góry |
|
|
Rotmistrz
|
Wysłany: Czw Gru 19, 2019 1:21 am Temat postu: |
|
|
|
Przyszedł mi do głowy pewien problem. Dokładnie to w Zabrzu mi przyszedł. Jeszcze niedawno mieliśmy pobór wojskowy. Dlaczego nie brano w kamasze Rumunów? Przecież skoro mieszkają na terenie PL, to mają pesele, dowody.
Nie przypominam sobie bym widział Rumuna z chustą. _________________ Msza Trydencka w Gliwicach
Osiedle Szczygłowice |
|
Powrót do góry |
|
|
ala
|
Wysłany: Sro Sty 01, 2020 4:19 pm Temat postu: Re: Gdzie się podziali Romowie? |
|
|
|
Rotmistrz napisał: | Od kilku lat zauważam drastyczny spadek liczebności Cyganów w naszym województwie. Od dobrego roku, nie widziałem ządnego w Knurowie czy Gliwicach żadnego. Co się z nimi dzieje? To naprawdę ciekawy temat. Jakaś masowa migracja? |
Romskie dzieci mają się dobrze.
Możesz odetchnąć Rotmistrz, Romowie mają się dobrze przynajmniej te w Gliwicach _________________ Jeśli nie rozumiesz treści tego postu, to znaczy nie jesteś adresatem. |
|
Powrót do góry |
|
|
max
|
Wysłany: Czw Sty 02, 2020 12:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Rotmistrz napisał: | Przyszedł mi do głowy pewien problem. Dokładnie to w Zabrzu mi przyszedł. Jeszcze niedawno mieliśmy pobór wojskowy. Dlaczego nie brano w kamasze Rumunów? Przecież skoro mieszkają na terenie PL, to mają pesele, dowody.
Nie przypominam sobie bym widział Rumuna z chustą. |
Poczytaj tutaj: http://www.historycy.org/index.php?showtopic=199731
Rotmistrz napisał: | Nie przypominam sobie bym widział Rumuna z chustą. |
Jakich Rumunów?! Romów! |
|
Powrót do góry |
|
|
pytam_sie
Dołączył: 28 Sty 2014 Posty: 1151 Skąd: pochodzą purupeny brazylijskie ?
|
Wysłany: Sob Sty 04, 2020 9:47 pm Temat postu: |
|
|
|
max napisał: | Jakich Rumunów?! Romów! |
Piękne... popłakałem się. _________________ "Najgłupszą stroną głupoty jest naiwność" - Kazimierz Przerwa - Tetmajer |
|
Powrót do góry |
|
|
|