Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cookies
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Sprawy Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cichy



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 691

PostWysłany: Czw Mar 05, 2009 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Baron skończ z swoimi teoriami bo błąd jest po stronie forum teraz występuje tzw. podwójne logowanie ktoś grzebał w ustawieniach cookies lub w ustawieniach domeny, subdomeny i namieszał. Błąd ten jest znany i nie występuje u wszystkich, mało tego tych których to dotyczy nie mają możliwości sprawdzania postów nieprzeczytanych
poczytaj sobie będziesz mądrzejszy
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=519,highlight,podwujne+logowanie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
tomski81



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 98

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 7:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i zaczęło działać.
Baron nic nie zmieniałem na swoim komputerze

Baron napisał:
opcja kasowanie cookies przy zamykaniu przegladarki moze to masz aktywne


tak i kasuje cookies tylko wirtualnego Knurowa Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Baron



Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 3671
Skąd: Knurow

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK,ok nic juz nie mowie, tylko ze 2 ma problemy z 1000-ca Dontknow
_________________
Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
Wtem Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka,
Spojrzał na te krzyczące i zapytał: "Jaka?".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Dovin



Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 454

PostWysłany: Pią Mar 06, 2009 9:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie też problem z logowaniem. Problem dopiero niedawno się u mnie pojawił. Nowe posty u mnie również nie są podświetlane.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
byq



Dołączył: 12 Mar 2007
Posty: 38
Skąd: że znowu?

PostWysłany: Sob Mar 07, 2009 12:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam , mam ten sam problem Violent
_________________
Hej Hej Jeszcze raz...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
LeBoucher



Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 985
Skąd: macie takie fajne swetry?

PostWysłany: Sob Mar 07, 2009 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie też nie loguje na głównej stronie, ale po kliknięciu na "Profil" zaczyna banglać.
_________________
http://www.oknafenix.pl/
http://leboucher.digart.pl/digarty/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
tomski81



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 98

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 7:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

za szybko się pochwaliłem .... ponownie nie działa Eh?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Baron



Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 3671
Skąd: Knurow

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 9:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ciekawe czemu sie admin niewypowiada skoro sie tak skarzycie , ja nadal niemam zadnych problemow.............. Dontknow
_________________
Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
Wtem Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka,
Spojrzał na te krzyczące i zapytał: "Jaka?".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2279
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 9:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cierpliwości, może akurat Admin nie ma czasu wejść na forum... nie wiem.
Osobiście nie zauważyłem problemów z forum, zarówno pod IE jak i FF. Jedynym problemem może być nieodznaczanie od razu postów przeczytanych, jednak nie jest jakaś wielka wada...
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mateusz



Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 337

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 3:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja się dołączę, mam ten sam problem.
_________________
http://mtsl.digart.pl/digarty/

tel 661 143 709



Moja trasy na Bikemap
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Admin
Administrator


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 1890
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 11:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykro mi, ale na razie muszę się poddać i.... nic nie zrobię, po prostu nie mam pomysłu, bo:
a) u mnie działa wszystko OK, zarówno na koncie administracyjnym, jak i na "zwykłym" koncie testowym,
b) ustawienia forum są cały czas takie same, niczego nie zmieniam, więc to nie wina ustawień.

Czy w takim razie kolega Cichy może coś zaradzić? (poza propozycją zmianą oprogramowania na inne, bo do tego się przymierzam, ale ten problem jest na już).


PS. Zapytam jeszcze admina firmy hostingowej, czy coś zmieniali na serwerach.
_________________
Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
cichy



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 691

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 11:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przyczyn może być kilka przeważnie jest to źle skonfigurowane ustawienia
cookies nazwa domeny jest tu istotna, prawdopodobnie pomylono nazwę domeny z subdomeną lecz to nie pewne ale również może być błąd w _patch
choć to by miało dużo więcej użytkowników błąd
Można zmienić nazwę cookies i wyczyścić katalog /cache/
Ale grzebanie w tych ustawieniach może sporo zepsuć i złe ustawienia spowodują że nawet admin nie zaloguje się do panelu admina wtedy tylko pozostaje PhpMyAdmin i zmiany w tabelach.
Nie wiem czy ma Pan dostęp do cPanleu czasem zmiany tam przeprowadzone w ustawieniach domen spowodują właśnie takie problemy
Konfigurację zwykłego forum phpbb już dawno zapomniałem ale jak dotyczy to wersji Przema to się polecam znam Przema oraz Widmo sam kilka przeniosłem oraz przerobiłem
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Admin
Administrator


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 1890
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 12:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cichy napisał:
przyczyn może być kilka przeważnie jest to źle skonfigurowane ustawienia
cookies nazwa domeny jest tu istotna, prawdopodobnie pomylono nazwę domeny z subdomeną lecz to nie pewne ale również może być błąd w _patch
choć to by miało dużo więcej użytkowników błąd
Można zmienić nazwę cookies i wyczyścić katalog /cache/
Ale grzebanie w tych ustawieniach może sporo zepsuć i złe ustawienia spowodują że nawet admin nie zaloguje się do panelu admina wtedy tylko pozostaje PhpMyAdmin i zmiany w tabelach.
Nie wiem czy ma Pan dostęp do cPanleu czasem zmiany tam przeprowadzone w ustawieniach domen spowodują właśnie takie problemy
Konfigurację zwykłego forum phpbb już dawno zapomniałem ale jak dotyczy to wersji Przema to się polecam znam Przema oraz Widmo sam kilka przeniosłem oraz przerobiłem



Dzięki za rady, te sprawy są mi też znane, ale nie mają zastosowania w tym przypadku, bo ja nic nie zmieniałem (nie grzebałem) w jakichkolwiek ustawieniach cookies, patchach itp. Wszystko jest na swoim miejscu i na dodatek działa u większości użytkowników forum. (?)
_________________
Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
cichy



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 691

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 12:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

problem jest dziwny a najbardziej dziwna sprawa to po kliknięciu w profil wszystko jest ok pierwszy raz z takim czymś się spotykam to świadczyło by o sesji
spróbował bym wyczyścić katalog /cache/ po tym każdy musiał by usunąć swoje cookies z przeglądarki to może pomóc
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tomski81



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 98

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 4:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak u was ale u mnie od marca nie ma poprawy (nie pomogła nawet zmiana windowsa xp na viste Wink )
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Sprawy Forum Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka