Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Usługi dostępu do Internetu w Knurowie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 102, 103, 104  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cichy



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 691

PostWysłany: Nie Sty 03, 2016 11:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy grupa Multiplay posiada telefon do osoby dyżurującej w weekendy . Jest ogromny problem od wczoraj z interneten oraz tv w pewnej miejscowosci na opolszczyznie. Wszelki kontakt z ta firma jest niemożliwy totalna olewka Evil or Very Mad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
yousty



Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 113
Skąd: knurów

PostWysłany: Pon Sty 04, 2016 8:34 am    Temat postu: internet Odpowiedz z cytatem

Tylko infolinia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dabanek



Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 138

PostWysłany: Pon Sty 04, 2016 7:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coś jest nie tak bo neta cały czas rozłacza. Knurów
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
matt



Dołączył: 13 Cze 2010
Posty: 17

PostWysłany: Nie Lip 10, 2016 10:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy ktoś jeszcze zagląda do tego tematu, ale chciałem się dowiedzieć jak wygląda oferta u Alfy? Planuję zmienić na ich internet, ale nie wiem jak tam z awaryjnością i dotrzymywaniem prędkości? Chcę sobie wziąć 400mb/s to będę faktycznie tyle miał czy tylko rano i w środku dnia bo wieczorem będzie 10mb/s... Obecnie mam w Waldexie i generalnie jestem zadowolony przez 10 lat albo więcej jak mam u nich internet jakieś awarie mogę policzyć na palcach jednej ręki, a jak już to zazwyczaj wszystko naprawione tego samego dnia, tylko internet strasznie wolny (20mb/s, więcej mam na telefonie z nielimitowanym LTE...).
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marro



Dołączył: 29 Lip 2007
Posty: 278

PostWysłany: Pon Lip 11, 2016 12:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

matt napisał:
Nie wiem czy ktoś jeszcze zagląda do tego tematu, ale chciałem się dowiedzieć jak wygląda oferta u Alfy? Planuję zmienić na ich internet, ale nie wiem jak tam z awaryjnością i dotrzymywaniem prędkości? Chcę sobie wziąć 400mb/s to będę faktycznie tyle miał czy tylko rano i w środku dnia bo wieczorem będzie 10mb/s... Obecnie mam w Waldexie i generalnie jestem zadowolony przez 10 lat albo więcej jak mam u nich internet jakieś awarie mogę policzyć na palcach jednej ręki, a jak już to zazwyczaj wszystko naprawione tego samego dnia, tylko internet strasznie wolny (20mb/s, więcej mam na telefonie z nielimitowanym LTE...).


Nie wiem jak opcja 400 ale 100 Mb/s śmiga mi zwykle blisko tych wartości - zawsze to zależy od serwera do którego sprawdzasz prędkość... Jeśli chodzi o awarie to też raczej sporadycznie i zwykle reagują szybko... A tak z ciekawości - cały sprzęt rozumiem w domu połączony po skrętce i wszystko z portami gigabitowymi aby móc wykorzystać te 400 Mb/s?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
matt



Dołączył: 13 Cze 2010
Posty: 17

PostWysłany: Pon Lip 11, 2016 12:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Switcha już wtedy kupiłem gigabitowego na wszelki wypadek, ale routery mam 100mb/s, zmienię tylko ten główny do którego mam podpięte po kablu bo reszta i tak jest na Wi-Fi więc po co tam 400mb/s. Dom wybudowany parę lat temu więc myślę że dali kable 6 kategorii.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukasz177



Dołączył: 04 Wrz 2014
Posty: 12
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pią Lut 03, 2017 5:00 pm    Temat postu: Alfa system - polecenie Odpowiedz z cytatem

Prawdopodobnie będę instalował internet i TV z firmy Alfa System. Chciałbym skorzystać z promocji "polecaj i nie płać". Czy ktoś chciałby mnie polecić i miałby 2 miesiące za 1zł a ja jeden miesiąc za 1zł? zamieszczam szczegóły na stronie dostawcy usługi: https://alfa-system.pl/promocja-polecam-i-nie-place

Czekam na info.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cremaster



Dołączył: 21 Mar 2010
Posty: 19

PostWysłany: Pon Lut 20, 2017 11:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podepnę się pod temat. czy ktoś z Was ma internet radiowy z alfy? Kupilem dom na czterech porach roku i glowny wezel jest na poddaszu na drugim pietrze. Wolalbym swiatlowod ale nie wiem czy da sie go tam podprowadzic przez komin po scianie budynku.
Co wybrac jesli sie "nie da"? Radio z alfy czy jakis operator komorkowy? Obecnie z braku laku korzystam z aero2 30 gb za 30 pln ale w saloonie kiepski zasieg. chyba ze podepne go na poddaszu i rozprowadze po kablach istniejacej sieci. moze bedzie lepiej. tam kieszonkowy router osiaga cale dwie kreski Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jota



Dołączył: 05 Kwi 2011
Posty: 10

PostWysłany: Wto Lut 21, 2017 12:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mieszkam na 4 porach roku i mamy już światłowody ż Alfy.jesli jeszcze u Ciebie nie założyli to bez zastanowienia bierz też rockowo ż Alfy, są bezkonkurencyjni !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cremaster



Dołączył: 21 Mar 2010
Posty: 19

PostWysłany: Czw Mar 09, 2017 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki Jota za odpowiedz. Alfa to powazna firma. Jestem mega zadowolony bo jednak wszystko poszlo po murze a wlasciwie rynnie na dach i do komina. swiatlowod. Wszystko schludnie bez wiercenia. glownie trytytki. kable sprytnie ukryte w strukturach elewacji. Polecam!
Pozdrawiam przemilych techników Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kk



Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 21
Skąd: jeszcze Gliwice

PostWysłany: Pią Lis 03, 2017 11:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Korzysta ktoś z Was z internetu od firmy GESAnet?
Czy są niespodziewane przerwy w działaniu?
_________________
Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
skrzysztof



Dołączył: 19 Mar 2013
Posty: 8

PostWysłany: Pią Lis 03, 2017 4:31 pm    Temat postu: Usługi dostępu do internetu w Knurowie Odpowiedz z cytatem

Korzystam ze światłowodu od Gesanet ponad rok i tylko dwa razy po silnych burzach było kilka godzin niespodziewanej przerwy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arkadioss



Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Gru 05, 2017 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej,
Zastanawiam się nad zmianą operatora internetu. Od kilku dni mam możliwość podłączenia się do alfy. Jak widziałem opcja standard to download 300mbit upload 20mbit. Jaka jest realna szybkość w Alfie? Mógłby ktoś zmierzyć/sprawdzić kto ma już neta od nich?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2279
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Gru 05, 2017 3:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kk napisał:
Korzysta ktoś z Was z internetu od firmy GESAnet?
Czy są niespodziewane przerwy w działaniu?


Ja mam... i telefon i Internet Smile

ogólnie jest OK
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4953
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Gru 05, 2017 5:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arkadioss napisał:
Hej,
Zastanawiam się nad zmianą operatora internetu. Od kilku dni mam możliwość podłączenia się do alfy. Jak widziałem opcja standard to download 300mbit upload 20mbit. Jaka jest realna szybkość w Alfie? Mógłby ktoś zmierzyć/sprawdzić kto ma już neta od nich?


To wszystko zależy z jakiego serwera coś ściągasz Wink możesz mieć nawet 1000mbit, ale jak serwer będzie słaby to transfer też. Na Alfę złego słowa nie można powiedzieć, internet śmiga, ping niski Wink na speedtest zawsze szło na max.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 102, 103, 104  Następny
Strona 103 z 104

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka