Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Usługi dostępu do Internetu w Knurowie
Idź do strony 1, 2, 3 ... 102, 103, 104  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4953
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Paź 17, 2006 5:05 pm    Temat postu: Usługi dostępu do Internetu w Knurowie Odpowiedz z cytatem

Witam, chciałbym się dowiedzieć skąd macie internet, ile płacicie za jaką prędkość i czy jesteście zadowoleni Smile
Ja osobiście mam internet z Alfy. Płacę 58,74 zł.
prędkość pobierania danych ze stron internetowych od 7 do 24 = 512kbps
prędkość pobierania danych ze stron internetowych od 24 do 7 = 1024kbps
+ 384kbps dla pozostałych usług(np p2p) 7-24, od 24 do 7 prędkość 768kbps

Zastanawiam się nad zmianą na neostrade, ale poczekam aż usługi na internet i telefon zostaną rozdzielone. Za jakiś czas rusza nowa promocja neostrady, w której prędkość 1024kbps będzie dostępna za 28 zł przez okres 6 miesięcy(umowa na 3 lata, po upływie pół roku kwota wynosi 56zł). Uważam, że propozycja jest bardzo ciekawa i interesująca i mam nadzieje, że wymusi na konkurencji(w tym na mojej firmie) podwyższenie jakości usług Smile Niestety w Alfie są limity na prędkość pobierania. Jakiś czas temu przez jeden dzień nie było limitu i zobaczcie sami jaką miałem prędkośćSmile te liczby mówią same za siebie Wink Moim zdaniem łącze się marnuje i aż mnie serce ściska jak widze jaka prędkość by mogła być...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
Juta669



Dołączył: 08 Wrz 2006
Posty: 76
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sro Paź 18, 2006 11:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Neostrada ma ten problem ze kupujesz jakis pakiet danych ktore mozesz sciagnac... Moja kumpela, ktora urzywa neo juz w 2 tyg miesiaca zastanawia sie czy otwierac strony (bo grafika, transfer) zeby miec cos jeszcze do konca miesiaca... A sproboj coś ściągac na p2p Razz

Druga sprawa jest to ze gdyby Alfa nie zalozyla blokad na niektore rzeczy, to jestem przekonana, ze gdyby tak 2-3 osoby z Twojego bolku zaczely zaciagac na najwyzszych obrotach po kilka filmow (czy innych danych) dziennie (czy graliby sieciowo), to jeczal bys ze strony laduja sie po poltorej godziny.

Alfa jest ogromna siecia, ma duzo uzytkownikow i niestety musi zakladac ograniczenia, by ludzie mieli "rowny" dostep

a jesli chcesz miec szybki dobry net to proponuje pogadac ze znajomymi i zalozyc sobie DSL na kilka osob Smile
_________________
Wszystko na co mam ochotę jest nielegalne, nieetyczne albo tuczące...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gemis



Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 274
Skąd: Knurów ul.Łokietka

PostWysłany: Sro Paź 18, 2006 12:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zawsze wyznaje zasade: Wszystko dostosowane do potrzeb.
Jeśli Internet z Alfy Ci wystarcza to po co zmieniać? Lepsze jest wrogiem dobrego Wink

Ja mam neo 512 (640) limit transferu 15 gb.. a troche sciągam (p2p) i jeszcze nigdy nie przekroczyłem limitu. Neo mi wystarcza Smile . Mój znajomy ściąga na tydzień około 20 Gb ( wartość szacunkowa ) więc pozostaje w Alfie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4953
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sro Paź 18, 2006 4:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakiś czas temu jak przyszło nowe łącze to przez kilka dni nie było ograniczeń. Jakoś wszystko działało, ping niski, stronki ładowały się szybko. Chodzi mi o to, że każdy ma przydzielone te 512kbps, ale jest tak, że niektórzy nie używają internetu np przez kilka tygodni. Moim zdaniem ich transfer sie marnuje, zamiast powinien zostać rozdzielony równo na dostępnych użytkowników... Ja nie jestem specjalistą, ale wiem, że sie tak da tylko trzeba chcieć i potrafić...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Admin
Administrator


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 1890
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pią Paź 20, 2006 1:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na Internet z firmy Waldex nie mam prawa narzekać, ale biorąc pod uwagę ceny Neostrady, mogliby albo zmiejszyć koszt abonamentu, albo zwiększyć prędkość bez zmiany ceny.
_________________
Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
acidman666



Dołączył: 04 Maj 2006
Posty: 188
Skąd: Knurów

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 9:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też mam z Waldexa i podzielam opinie admina. Od czasu gdzy jestem podłączony zdażylo się chba 2 razy zanik sygnału raz jak szalała taka fest burza i drugi raz jak prądu zabrakło w polowie knurowa (mi zabraklo chwile później niż w Waldexie) Smile i jeszcze to że mam to za co płace, żadnych ograniczeń ani nic w tym stylu śmiga aż miło.
A no i w waldexie mam stały zewnetrzny IP Very Happy


Pozdrawiam acidman
_________________
http://www.acid-drinkers.com/
Always Look On The Bright Side Of Life


Ostatnio zmieniony przez acidman666 dnia Nie Paź 22, 2006 1:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
karolzet



Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1328
Skąd: WPII

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 1:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też mam Wladexa
Za 256 kbps płacę 53zł

Za opcję 512 życzą sobie 70 zł, a za 1Mbit 90zł

Awarie są baardzo rzadkie. Kiedy zakładałem tego neta wtedy wszyscy narzekali na alfe i bardzo częste awarie, ale teraz ponoć też awarie są bardzo sporadyczne i transfery są wysokie. Może i bym zmienił Waldexa, na Alfę, ale kuzyn ma z alfy i ma problemy z telefonami internetowymi (praktycznie tylko skype działa normalnie), poza tym w moim bloku nikt nie ma z alfy i musiałbym łazić po ludziach i się prosić Razz

Cytat:
Płacę 58,74 zł.
prędkość pobierania danych ze stron internetowych od 7 do 24 = 512kbps
prędkość pobierania danych ze stron internetowych od 24 do 7 = 1024kbps
+ 384kbps dla pozostałych usług(np p2p) 7-24, od 24 do 7 prędkość 768kbps


Muszę przyznać, że dane są imponujące (o ile przekłada się to na rzeczywiste transfery)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Admin
Administrator


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 1890
Skąd: Knurów

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 11:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karolzet napisał:
Ja też mam Wladexa
Za 256 kbps płacę 53zł
Za opcję 512 życzą sobie 70 zł, a za 1Mbit 90zł


Spojrzałem na ostatnią fakturę oraz na odp. stronę informacyjną w Telegazecie TVK Waldex i niestety, ale opłaty są większe:

128 kbps - 53 zł
256 kbps - 70 zł
512 kbps - 90 zł

Oczywiście, chciałbym się mylić Smile
_________________
Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
acidman666



Dołączył: 04 Maj 2006
Posty: 188
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 10:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin napisał:
Oczywiście, chciałbym się mylić Smile



No i mylisz się bo od września Waldex przyspieszył i teraz za 53zł masz prędkość downloadu 256kb/s niestety upload został na dawnym poziomie czyli 128kb/s o innych prędkościach nie bedę sie wypowiadał bo mam te o którym napisałem.


Pozdrawiam acidman
_________________
http://www.acid-drinkers.com/
Always Look On The Bright Side Of Life
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4953
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 4:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie jak patrze na to co piszecie to powinienem nie narzekać... Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
karolzet



Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1328
Skąd: WPII

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 4:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Waldexie są tacy informatycy, że jak nie ma neta i się do nich dzwoni to ZAWSZE powiedzą, że mam zawirusowany komputer, a o dziwo bez żadnego usuwania wirusów internet po pewnym czasie pojawia się Razz Albo szpanują stroną www.waldex.pl która mi się jeszcze ani razu nie załadowała Mr. Green
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2279
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karolzet napisał:
W Waldexie są tacy informatycy, że jak nie ma neta i się do nich dzwoni to ZAWSZE powiedzą, że mam zawirusowany komputer, a o dziwo bez żadnego usuwania wirusów internet po pewnym czasie pojawia się Razz


nie mam z nimi nic wspólnego ale powiem Ci że jest to częsty problem użytkowników

karolzet napisał:
Albo szpanują stroną www.waldex.pl która mi się jeszcze ani razu nie załadowała Mr. Green


hmmm ciekawe... z ciekawości wszedłem i się załadowała... i jakoś nie jest szpanerska... normalna
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4953
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi też sie załadowała Razz jak patrze na te ceny to ja zostaje w Alfie Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
karolzet



Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1328
Skąd: WPII

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 7:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi sie nie załadowała jeszcze nigdy.


Niech ktoś wklei screena tej strony, bo jej jesze nawet nie widziałem :/ Kolega też ma Waldexa i też mu nie chodzi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4953
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 8:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem



Proszę bardzo =)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 102, 103, 104  Następny
Strona 1 z 104

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka