Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Knurowskie kablówki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 120

PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 9:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma takiej możliwości.
Jedyne co teraz zostało to przenosić dekoder z pokoju do pokoju.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 9:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczerze dziwna zachcianka z tym jednym dekoderem, ale taka możliwość nie istnieje. Chyba że podłączysz do jednego dekodera jakis rozdzielacz sygnału audio/video i do drugiego tv pociągniesz kabel. Gdzie sens i logika nie wiem ale nie będę drążył Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arc



Dołączył: 23 Cze 2006
Posty: 994
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 9:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dlaczego nie ?? Sens jest. Może ktoś ma tv w pokoju i np. sypialce i chce sobie do oglądać film np w łóżku. Rozgałęźnik sygnału av za dekoderem i po sprawie.

pzodr
Arc
_________________
oj jo jo jo joj ! Smile

Reklama ---- arttelekom.pl ---- iknurow.pl -----
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 120

PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 11:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W przypadku jakiegoś rozgałęźnika za dekoderem pozostanie jeszcze do rozwiązania sposób sterowania dekoderem - zmiana kanału, wyłączenia itp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arc



Dołączył: 23 Cze 2006
Posty: 994
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 2:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sa tez takie urządzenia. to sie nazywa przedluzacz pilota. ale jezeli komus nie przeszkadza działający przez noc dekoder ...
_________________
oj jo jo jo joj ! Smile

Reklama ---- arttelekom.pl ---- iknurow.pl -----
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kubuś



Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 27

PostWysłany: Pon Gru 23, 2013 9:37 pm    Temat postu: Knurowskie kablówki Odpowiedz z cytatem

Wywołuje temat Jakość odbioru cyfrowych programów telewizyjnych nadawanych przez TVK Waldeks po 7.XI.2013
Ja i wielu innych odbiorców z rejonu osiedla Wojska Polskiego 2 i nie tylko którzy mają ten sam problem (zwarcia głosu, kratkowanie obrazu lub brak sygnału i inne zakłócenia) uważamy, że zła/słaba jakość nadawanych sygnałów w niektórych pasmach jest winą nadawcy bo nie dokonał stosownych zabezpieczeń (starych kabli), które oczywiście są narażone na wiele zakłóceń, a dotyczy to właśnie sygnałów cyfrowych co ewidentnie potwierdzają serwisanci firm LG, SONY, SAMSUNG.
Liczę na zbiorową reakcje odbiorców i tym samym działań nadawcy TVK Waldeks - to tyle na razie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
secundo



Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 2893
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Gru 24, 2013 3:57 am    Temat postu: Re: Knurowskie kablówki Odpowiedz z cytatem

Waldex to jest kicha. Opłata powinna wynosić 10 zł, byłaby adekwatna do ich jakości. Są niereformowalni, nierozwojowi, niekonkurencyjni. Ale jakoś istnieją. Ciekawe czemu? Bo zapewnili sobie praktyczny monopol w kilku częściach miasta. Np. UM pozwala im kłaść kable pod ulicami bez warunku dopuszczenia konkurencji. Efekty są tu często opisywane.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
TylerDurden



Dołączył: 29 Kwi 2007
Posty: 83

PostWysłany: Pią Sty 17, 2014 6:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dostaliście już może odcinki do zapłaty z Vectry? Bo na razie nie wiadomo co jest grane - czy trzeba samemu wypisywać blankiety no i czy cena abonamentu nie uległa zmianie? Jak zwykle bajzel w vectrze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4924
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pią Sty 17, 2014 6:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, nie dostaliśmy Smile Vectrze się nigdy nie spieszy, wyślą może za miesiąc albo za 2 Wink

P.S. Zauważ, że rok temu pytałeś o to samo Mr. Green
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tomek87



Dołączył: 04 Cze 2012
Posty: 14

PostWysłany: Nie Sty 19, 2014 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, może wypowiem się w temacie. Skończyła mi się roczna umowa z Vectrą "poznaj nas knurów" w której to dostaliśmy wspaniałe dekodery Wink. Telefonicznie zaproponowano mi przedłużenie umowy o 2 lata, dekoder z dyskiem 500 b z złotym pakietem za 54zł miesięcznie i przez piewszy misiąc full pakiet kanałów. Podczas rozmowy 3 razy spytałem czy mogę ewentualnie zrezygnować z umowy/aneksu i powiedziała mi Pani że mam taką możliwość do 10 dni. Monter dostarczył i podłączył mi "nowy dekoder" i zacząłem testować i... dzięki bogu że miałem możliwość rezygnacji !! Ten dekoder to totalny szrot, miałem wrażenie że siedzą w nim 4 chomiki i robią mi na złość, dekoder po prostu żyje własnym życiem, ja chce zmienić kanał on całkowicie co innego, przycisnę zmianę programu a on przeskoczy o 2. Kolejną sprawą jest jego szybkość a raczej jej kompletny brak, reakcja na polecenia pilota jest po prostu katastroficzna. Dodam że dekoder miał też dziwną przypadłość, podczas użytkowania lubił się samoistnie wyłączyć Wink tak po prostu. No i najważniejsza rzecz to jakość kanałów ! o tyle o ile kanały hd wyglądają ładnie to kanały sd po prostu tragicznie, bbc knowledge czy innych kanałów SD nie da się oglądać ! wysłałem maila z rezygnacją o vectry, teraz moja umowa wraca z vectrą wraca na bezterminową, składam rezygnację z ich usług i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, dołożę 10zł miesięcznie i biorę nc+ w którym będę miał nie 15 lecz 35 kanałów HD no i wspomniane wcześniej bbc knowledge którego nie ma w vectrze nawet w SD.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Plumowski



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 1432
Skąd: +50° 14' 12.35", +18° 39' 6.15"

PostWysłany: Pon Sty 20, 2014 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomek87 napisał:
Witam, może wypowiem się w temacie. Skończyła mi się roczna umowa z Vectrą "poznaj nas knurów" w której to dostaliśmy wspaniałe dekodery Wink. Telefonicznie zaproponowano mi przedłużenie umowy o 2 lata, dekoder z dyskiem 500 b z złotym pakietem za 54zł miesięcznie i przez piewszy misiąc full pakiet kanałów. Podczas rozmowy 3 razy spytałem czy mogę ewentualnie zrezygnować z umowy/aneksu i powiedziała mi Pani że mam taką możliwość do 10 dni. Monter dostarczył i podłączył mi "nowy dekoder" i zacząłem testować i... dzięki bogu że miałem możliwość rezygnacji !! Ten dekoder to totalny szrot, miałem wrażenie że siedzą w nim 4 chomiki i robią mi na złość, dekoder po prostu żyje własnym życiem, ja chce zmienić kanał on całkowicie co innego, przycisnę zmianę programu a on przeskoczy o 2. Kolejną sprawą jest jego szybkość a raczej jej kompletny brak, reakcja na polecenia pilota jest po prostu katastroficzna. Dodam że dekoder miał też dziwną przypadłość, podczas użytkowania lubił się samoistnie wyłączyć Wink tak po prostu. No i najważniejsza rzecz to jakość kanałów ! o tyle o ile kanały hd wyglądają ładnie to kanały sd po prostu tragicznie, bbc knowledge czy innych kanałów SD nie da się oglądać !




Na innym dekoderze tak samo?
_________________
Pozdrawiam,
Heniek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tomek87



Dołączył: 04 Cze 2012
Posty: 14

PostWysłany: Pon Sty 20, 2014 4:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o tyle co samowyłączanie się jest pewnie wadą tego egzemplarza to wolne słaba reakcja na polecenia to normalka dla wszystkich dekoderów vectry bo miałem na chwile dekoder od szwagra i tak samo wolno działał
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
secundo



Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 2893
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pią Lut 14, 2014 4:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy macie tak, że w jednej z kablówek (celowo nie podaję teraz nazwy) znika Wam co dzień-dwa układ programów i zostaje tylko kilka?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
qwerty



Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 31

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2014 3:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie do korzystających z anteny zbiorczej spółdzielni lwsm. Jaka jest teraz kwota opłaty za antenę. Jakie kanały w ofercie.dziekuję
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 120

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2014 8:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy na terenie całego miasta jest tak samo.
W Szczygłowicach na wieżowcach opłata wynosi 4,50 miesięcznie.
Jeśli chodzi o kanały to są wszystkie które oferują naziemne multipleksy 1, 2 i 3 czyli 24 sztuki.
Ostatnio doszedł jeszcze kanał reklamowy operatora.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39  Następny
Strona 37 z 39

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka