Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ami

|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 7:56 pm Temat postu: Zapomniane i najpaskudniejsze miejsca w Knurowie |
|
|
|
Knurów się zmienia i nie da się temu zaprzeczyć. Mnóstwo remontów, modernizacji, wokoło coraz ładniej. Szczególnie ten rok obfitował w różne remonty. Chodząc po Knurowie zauważam jednak mnóstwo miejsc, o których (mam takie wrażenie) zapomniano lub nie nikt niczego złego nie widzi. Wiemy że na to forum zaglądają różne ważne osoby z Prezydentem na czele. Może zatem to my pokarzmy te miejsca z nadzieją, że i one się zmienią. Może faktycznie odpowiedzialni za remonty nie widzą tego co widzą mieszkańcy. Warto spróbować.
Coś obok Biedronki na os Wojska Polskiego
Nieopodal remont ulicy, ale tego nikt nie widzi. Co to jest, do czego służy? Chyba jakiś rodzaj ławki? Ja mam swój typ. Idealne do crash testów. Nie wiem tylko co na to mieszkańcy, ja na szczęście nie mieszkam koło tego paskudztwa.
Mam jeszcze inne perełki, ale jeszcze nie mam fotek. Zapraszam innych do wyszukiwania takich miejsc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ilumir
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 7:59 pm Temat postu: |
|
|
|
Cały Obszar koloniji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
TadeuszWielki
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 9:18 pm Temat postu: |
|
|
|
przejście "wzdłuż bany" łączące Wilsona z Niepodległości
no i oczywiście wspomniany już kiedyś na forum plac koło "bany" |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolzet
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 9:23 pm Temat postu: |
|
|
|
Osiedle bloków przy Koziełka, bardzo zaniedbane. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 10:08 pm Temat postu: Re: Zapomniane i najpaskudniejsze miejsca w Knurowie |
|
|
|
ami napisał: | Coś obok Biedronki na os Wojska Polskiego
|
Pisałem w tej sprawie do UM. Jednak ja skupiłem się nie tylko na tym fragmencie, tylko na całej Alei Lipowej, która jest w fatalnym stanie (nie licząc kawałka obok nowego parkingu).
Zostałem poinformowany, że mój wniosek "zostanie włączony do propozycji zadań budżetowych planowanych na 2012 rok." _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anonim

|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 10:44 pm Temat postu: |
|
|
|
To coś, co Wam przypomina ławkę, klomb czy coś jeszcze innego - to jest komora ciepłownicza. _________________ Śląsk dawał Warszawie miliony ton węgla, w zamian za to Warszawa brała od Śląska miliony ton stali. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wilq
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 11:02 pm Temat postu: |
|
|
|
Ktoś wie co się będzie działo w kamienicy na 1 Maja? Rozstawili rusztowania jakiś czas temu i cisza.. Myślicie, że będą ocieplać styropianem czy odnowią elewację? Bądź co bądź budynek jest całkiem ładny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Knurowianin2000
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 7:19 am Temat postu: |
|
|
|
Wilq napisał: | Ktoś wie co się będzie działo w kamienicy na 1 Maja? Rozstawili rusztowania jakiś czas temu i cisza.. Myślicie, że będą ocieplać styropianem czy odnowią elewację? Bądź co bądź budynek jest całkiem ładny  | Na przeciwko Netto tam gdzie był bar?. Jest to gruntownie remontowane, na dole będzie bar a na górze mieszkania do wynajęcia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wilq
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 8:16 am Temat postu: |
|
|
|
Nie nie, chodzi mi o kamienicę naprzeciwko OSP (obok Orlenu)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zdzihu

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 9:43 am Temat postu: |
|
|
|
TadeuszWielki napisał: | przejście "wzdłuż bany" łączące Wilsona z Niepodległości
Dokładnie...mogliby cos konkretnego tam zrobic, jakies boiska do siatkowki,tenisa, mozna nawet wybieg dla psow a tak to az starch tam przejsc |
|
Powrót do góry |
|
 |
manfred

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 9:51 am Temat postu: |
|
|
|
zdzihu napisał: | TadeuszWielki napisał: | przejście "wzdłuż bany" łączące Wilsona z Niepodległości
Dokładnie...mogliby cos konkretnego tam zrobic, jakies boiska do siatkowki,tenisa, mozna nawet wybieg dla psow a tak to az starch tam przejsc |
albo ponownie zagospodarować na park. Nowe ławki, oświetlenie, jakaś roślinność i byłoby całkiem przyjemne miejsce do wyjścia na spacer z rodziną. |
|
Powrót do góry |
|
 |
matiii25

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 10:01 am Temat postu: |
|
|
|
Wilq napisał: | Ktoś wie co się będzie działo w kamienicy na 1 Maja? Rozstawili rusztowania jakiś czas temu i cisza.. Myślicie, że będą ocieplać styropianem czy odnowią elewację? Bądź co bądź budynek jest całkiem ładny  | bedzie to tylko odnowa elewacji kamienica na przeciw byłego "Domu kultury" tez ma miec odnowioną elewacje _________________ KNUROWSKA GRUPA TUNINGOWA
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Danirad

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 11:15 am Temat postu: Re: Zapomniane i najpaskudniejsze miejsca w Knurowie |
|
|
|
ami napisał: | .
Nieopodal remont ulicy, ale tego nikt nie widzi. Co to jest, do czego służy? Chyba jakiś rodzaj ławki? |
Przede wszystkim zmienić nazwę tej ulicy z aleja Lipowa (bo kaj tam lipy - jedyną lipą jest stan drogi/chodnika jaki tam występuje!) na aleja Palmowa Na środku tegoż miejsca posadzić palmę, która co roku (kto wie może nawet częściej) będzie rzucała kokosy, do okoła zamontować ławki, miejsca postoju dla rowerów oraz jakaś budka z lodami, wszystko wysypać kamieniami (wewntualnie piaskiem) i już mamy zagospodarowane kolejne miejsce z którego nie jeden wracający z biedronki mieszkaniec Knurowa będzie dumny  _________________ ======== |
|
Powrót do góry |
|
 |
szpitalniak
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 11:21 am Temat postu: Re: Zapomniane i najpaskudniejsze miejsca w Knurowie |
|
|
|
Danirad napisał: | ami napisał: | .
Nieopodal remont ulicy, ale tego nikt nie widzi. Co to jest, do czego służy? Chyba jakiś rodzaj ławki? |
Przede wszystkim zmienić nazwę tej ulicy z aleja Lipowa (bo kaj tam lipy !) na aleja Palmowa Na środkutegoś miejsca posadzić palmę, która co roku (kto wie może nawet częściej) będzie rzucała kokosy, do okoła zamontować ławki, miejsca postoju dla rowerów oraz jakaś budka z lodami, wszystko wysypać kamieniami (wewntualnie piaskiem) i już mamy zagospodarowane kolejne miejsce z którego nie jeden wracający z biedronki mieszkaniec Knurowa będzie dumny  | proponuje jeszcze nad palma zrobic parking pietrowy:-P _________________ szpitalniak |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sasza1976

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 12:42 pm Temat postu: |
|
|
|
Panowie z ta palma odpada .
Nie zgadza sie z "hymnem" Knurowa
"Piosenka o moim mieście
Nie ma cyprysów ani palm
I nie ma roześmianych plaży
Ale króluje młodość i gwar
Pod niebem naszych marzeń..."
http://www.wirtualnyknurow.pl/piosenka.htm _________________ nie osądzaj mnie , ani dobrze ,ani źle

Ostatnio zmieniony przez Sasza1976 dnia Czw Wrz 01, 2011 2:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|