Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Telewizja DVB-T
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Smyku



Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów/Ornontowice

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 9:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

He He Smile Smile dobry text i może jest w tym coś prawdy, ale dalej nie wiem co z tym sygnałem.
_________________
W życiu piękne są tylko chwile Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 10:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smyku, upewnij się że na pewno dochodzi zasilanie do wzmacniacza.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Smyku



Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów/Ornontowice

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 10:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dochodzi na 100% bo zabrałem tą antene do mnie do domu i podłączyłem i działa wszystko oki, zasilanie jest dioda sie świeci.
_________________
W życiu piękne są tylko chwile Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 10:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ustawiałeś ją tak na chybił trafił czy w konkretnej pozycji ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Smyku



Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów/Ornontowice

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 10:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chłopie była kręcona jak wata cukrowa na odpuscie
_________________
W życiu piękne są tylko chwile Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Qunene



Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 92

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 10:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam antene z zasilaczem taka mala siatkówka i odbiera nawet parter ale za oknem .35 zł
_________________
Prawda Cię Wyzwoli
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wrona25



Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 160

PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 10:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczygłowice okolice kościoła na zwykłej najprostszej siatce wszystkie programy działają ,myślę że na wyspie zasięg też powinien być.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Smyku



Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów/Ornontowice

PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 11:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no właśnie ja mam jedną z droższych anten z zasilaczem i nic ?? brak programu.
_________________
W życiu piękne są tylko chwile Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 11:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może jakieś drzewa, bloki lub cokolwiek innego przesłania sygnał ? Ja mam kierunkową na dachu więc problem przeszkodami rozwiązał się.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 125

PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 12:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smyku napisał:
Witam, ja dziś siedziałem u tesciowej w szczygłowicach, blok koło biedronki, mieszkanie pierwsze piętro, antena kierunkowa opticum ax800 ze wzmacniaczem 64 dB, 10 m kabla, tv samsung nowy z wbudowanym dvb-t i nic ??? żadnego ani jednego programu, tylko wymarzłem i straciłem 4 h. Latałem z anteną po wszystkich oknach i nic, ustawiałem we wszystkich kierunkach i nic ???

A jak u was z sygnałem, ma ktoś tv dvb-t w szczygłowicach w okolicy bloku wymienionego powyżej w temacie. Bo z tego co widziałem na bloku od teściowej to tylko same anteny satelitarne wisiały, ani jednej dvb-t ???

Proszę o pomoc, bo teściowa mi żyć nie da jak nie bedzie mieć tv Smile

Dla porównania, mieszkam w Ornontowicach przy kopalni, na drugim piętrze i mam tą samą antene i odbieram wszystkie możliwe programy jakie sa na dvb-t, przy czym antena w obojętnie jakiej pozycji i zawsze jest sygnał.


A z której strony bloku ta antena jest zabudowana ?
Od strony wieżowców czy z drugiej strony ?
Jeśli od strony wieżowców to może być problem bo sygnał będzie z odbicia.
Proponuję ustawić ręcznie w tunerze tv kanał 55 i wtedy próbować znaleźć właściwe położenie anteny.
Sygnał ze Skrzycznego pada prostopadle do wieżowców a z Katowic z kierunku kopalni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
karolzet



Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1328
Skąd: WPII

PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 1:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W telewizorze też chyba trzeba ustawić źródło sygnału (DVB-T), na pewno jest dobrze? Są jakiekolwiek 'zalążki' sygnału czy tylko śnieg czy tam niebieskie tło?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
secundo



Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 2893
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sob Lut 16, 2013 2:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kupiłem malutki tani tunere DVB-T do lapka i najprostszą antenę "z antenkami" z zasilaczem. Na brzegu os. WP wszystko działa. Antena na poziomie gruntu prawie, tylko trzeba ją precyzyjnie wycelować i zmiana położenia na poszczególne nadajniki jest konieczna (ale w domu przy oknie). Z kierunkiem są paradoksy, bo wyczytałem, że odbicia w cyfrowej sumują się i między blokami może się okazać, że podziała ustawienie na odbicie, czyli w przeciwną stronę. W każdym razie sygnał na pewno jest i ze wzmacniaczem można chwycić wszystko. Jeżeli telewizor nic nie widzi (nawet silnej czeskiej), to by znaczyło, że coś w ogóle nie działa w odbiorniku.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Smyku



Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów/Ornontowice

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 11:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

telewizor z anteną zabrałem do mnie do domu i działa super idealnie znalazło 21 programów z czego tvp i tvp2 w HD, także cały sprzęt jest jak najbardziej sprawny.

Czyli jest jedynie sprawa sygnału, którego tam poprostu nie ma ???
_________________
W życiu piękne są tylko chwile Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 125

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 6:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smyku napisał:
telewizor z anteną zabrałem do mnie do domu i działa super idealnie znalazło 21 programów z czego tvp i tvp2 w HD, także cały sprzęt jest jak najbardziej sprawny.

Czyli jest jedynie sprawa sygnału, którego tam poprostu nie ma ???


Taki wynalazek jak twoja antena nie w każdym miejscu spełnia swoje zadanie.
Nie napisałeś z której strony bloku robiłeś próby ale domyślam się że od strony ośrodka zdrowia bo tylko z tej strony wiszą talerze.
Minusem lokalizacji jest to, że mieszkanie jest na pierwszym piętrze.
Gdyby mieszkanie było w szczycie najbliżej biedronki to można by spróbować wyjrzeć anteną poza blok w kierunku Wilczy i spróbować odebrać nadajnik z Opola.
Poza tym dowiedz się czemu służy maszt z zestawem anten umieszczony na tym bloku.
Może na bloku jest zbiorcza antena i da się w ten sposób odebrać sygnał.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Powazny



Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 534

PostWysłany: Sob Mar 23, 2013 1:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Działa Wam DVB-T dziś ?
Bo mi coś stracił sie sygnał ;(
Dzięki za info
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 5 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka