Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Telewizja DVB-T
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 11:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli łapiesz MUX1 i MUX2, to MUX3 również powinien być obecny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 11:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale nie jest, może antenę trzeba przestawić (siatka) ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 12:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A skąd ściągasz ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 10:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

okolice dużego Tesco
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 10:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Źle się wyraziłem. Chodziło mi bardziej o to na jaki nadajnik masz ustawioną antenę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 11:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo ja wiem chyba na Katowice, bynajmniej przed cyfrą stamtąd ściągałem Polsat i TVN
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 11:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Z tego co czytam to bez anteny z wzmacniaczem nie ma szans na odbiór. Nadajniki są aż tak słabe czy dopiero ich moc się zwiększy. Myślałem że po przejściu na cyfrę wreszcie pozbędę się "wzmacnianej siatki" Nieco rozczarowuje mnie ta cyfra
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 11:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolego polecam Ci stronę http://www.dvb-mobile.pl/ . Możesz wpisać adres (twoją pozycję) i wyszukać nadajniki. Później na mapie zobaczysz kierunek w którym złapiesz wybrany nadajnik.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 128

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 12:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ami napisał:
Jeszcze jedno mnie zastanawia. Z tego co czytam to bez anteny z wzmacniaczem nie ma szans na odbiór. Nadajniki są aż tak słabe czy dopiero ich moc się zwiększy. Myślałem że po przejściu na cyfrę wreszcie pozbędę się "wzmacnianej siatki" Nieco rozczarowuje mnie ta cyfra


Da się odbierać bez wzmacniacza.
Sam robiłem takie próby. Antena kierunkowa bez wzmacniacza plus 26 metrów dobrego kabla i bez problemu odbierałem Skrzyczne na 62 kanale.
Po obróceniu anteny odbierałem tak samo Częstochowę, jak również Opole nie wspominając o czeskich kanałach.
A moce nadajników są różne. Na przykład z Kosztów mux-1 ma 25kW; mux-2 ma 63kW a mux-3 tylko 2,5kW.
Dla ciekawości mux-2 ze Skrzycznego leci z mocą tylko 1kw i też da się odbierać bo antena nadawcza jest bardzo wysoko.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 2:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i lipa, nakręciłem się siatką na wszelkie sposoby i nic. Jak nie ustawiłem tak zawsze miałem tylko MUX 1 i 2. W jednym przypadku udało się łapać dwa razy to samo. Trochę to dziwne bo to 4 piętro
Czy na naziemnej mają być zakodowane programy bo takie też łapię?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 3:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogą być również zakodowane. Ja takie najczęściej odbierałem gdy skierowałem antenę na Częstochowę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 128

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 10:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety okoliczne nadajniki mux-3 czyli Katowice, Częstochowa i Opole nadają małymi mocami 2 do 2,5kW i nie każdy może je odebrać.
Ja mieszkam na czwartym pietrze i odbieram.
Musimy poczekać do maja przyszłego roku jak zaczną u nas wyłączać analogi to podniosą pewnie moc nadajników.

Kodowane programy są na mux-4. Jest on przeznaczony dla telewizji mobilnej.
Nadawany jest przez jakąś spółkę córkę polsatu.
Do odbioru potrzebny jest zewnętrzny dekoder na kartę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Powazny



Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 534

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 4:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja dziś ustawiłem DVB-T ... antena bez wzmocnienia ... azymut 94 ... Katowice ... i działa. U Was też jest ok ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Smyku



Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów/Ornontowice

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 9:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, ja dziś siedziałem u tesciowej w szczygłowicach, blok koło biedronki, mieszkanie pierwsze piętro, antena kierunkowa opticum ax800 ze wzmacniaczem 64 dB, 10 m kabla, tv samsung nowy z wbudowanym dvb-t i nic ??? żadnego ani jednego programu, tylko wymarzłem i straciłem 4 h. Latałem z anteną po wszystkich oknach i nic, ustawiałem we wszystkich kierunkach i nic ???

A jak u was z sygnałem, ma ktoś tv dvb-t w szczygłowicach w okolicy bloku wymienionego powyżej w temacie. Bo z tego co widziałem na bloku od teściowej to tylko same anteny satelitarne wisiały, ani jednej dvb-t ???

Proszę o pomoc, bo teściowa mi żyć nie da jak nie bedzie mieć tv Smile

Dla porównania, mieszkam w Ornontowicach przy kopalni, na drugim piętrze i mam tą samą antene i odbieram wszystkie możliwe programy jakie sa na dvb-t, przy czym antena w obojętnie jakiej pozycji i zawsze jest sygnał.
_________________
W życiu piękne są tylko chwile Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
szpitalniak



Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 929
Skąd: knurów

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie jest wina anteny ani sygnalu tylko tesciowej ,tesciowe zawsze robia zaklcenia musi ja uziemic bo nic z tego nie bedzie
_________________
szpitalniak
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka