Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Telewizja DVB-T
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 11:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Je?li ?apiesz MUX1 i MUX2, to MUX3 równie? powinien by? obecny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 11:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale nie jest, mo?e anten? trzeba przestawi? (siatka) ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 12:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A sk?d ?ci?gasz ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 10:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

okolice du?ego Tesco
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 10:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

?le si? wyrazi?em. Chodzi?o mi bardziej o to na jaki nadajnik masz ustawion? anten?.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 11:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo ja wiem chyba na Katowice, bynajmniej przed cyfr? stamt?d ?ci?ga?em Polsat i TVN
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 11:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Z tego co czytam to bez anteny z wzmacniaczem nie ma szans na odbiór. Nadajniki s? a? tak s?abe czy dopiero ich moc si? zwi?kszy. My?la?em ?e po przej?ciu na cyfr? wreszcie pozb?d? si? "wzmacnianej siatki" Nieco rozczarowuje mnie ta cyfra
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 11:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolego polecam Ci stron? http://www.dvb-mobile.pl/ . Mo?esz wpisa? adres (twoj? pozycj?) i wyszuka? nadajniki. Pó?niej na mapie zobaczysz kierunek w którym z?apiesz wybrany nadajnik.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 131

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 12:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ami napisał:
Jeszcze jedno mnie zastanawia. Z tego co czytam to bez anteny z wzmacniaczem nie ma szans na odbiór. Nadajniki s? a? tak s?abe czy dopiero ich moc si? zwi?kszy. My?la?em ?e po przej?ciu na cyfr? wreszcie pozb?d? si? "wzmacnianej siatki" Nieco rozczarowuje mnie ta cyfra


Da si? odbiera? bez wzmacniacza.
Sam robi?em takie próby. Antena kierunkowa bez wzmacniacza plus 26 metrów dobrego kabla i bez problemu odbiera?em Skrzyczne na 62 kanale.
Po obróceniu anteny odbiera?em tak samo Cz?stochow?, jak równie? Opole nie wspominaj?c o czeskich kana?ach.
A moce nadajników s? ró?ne. Na przyk?ad z Kosztów mux-1 ma 25kW; mux-2 ma 63kW a mux-3 tylko 2,5kW.
Dla ciekawo?ci mux-2 ze Skrzycznego leci z moc? tylko 1kw i te? da si? odbiera? bo antena nadawcza jest bardzo wysoko.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 2:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i lipa, nakr?ci?em si? siatk? na wszelkie sposoby i nic. Jak nie ustawi?em tak zawsze mia?em tylko MUX 1 i 2. W jednym przypadku uda?o si? ?apa? dwa razy to samo. Troch? to dziwne bo to 4 pi?tro
Czy na naziemnej maj? by? zakodowane programy bo takie te? ?api??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 3:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mog? by? równie? zakodowane. Ja takie najcz??ciej odbiera?em gdy skierowa?em anten? na Cz?stochow?.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 131

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 10:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety okoliczne nadajniki mux-3 czyli Katowice, Cz?stochowa i Opole nadaj? ma?ymi mocami 2 do 2,5kW i nie ka?dy mo?e je odebra?.
Ja mieszkam na czwartym pietrze i odbieram.
Musimy poczeka? do maja przysz?ego roku jak zaczn? u nas wy??cza? analogi to podnios? pewnie moc nadajników.

Kodowane programy s? na mux-4. Jest on przeznaczony dla telewizji mobilnej.
Nadawany jest przez jak?? spó?k? córk? polsatu.
Do odbioru potrzebny jest zewn?trzny dekoder na kart?.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Powazny



Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 535

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 4:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja dzi? ustawi?em DVB-T ... antena bez wzmocnienia ... azymut 94 ... Katowice ... i dzia?a. U Was te? jest ok ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Smyku



Dołączył: 27 Sie 2009
Posty: 193
Skąd: Knurów/Ornontowice

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 9:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, ja dzi? siedzia?em u tesciowej w szczyg?owicach, blok ko?o biedronki, mieszkanie pierwsze pi?tro, antena kierunkowa opticum ax800 ze wzmacniaczem 64 dB, 10 m kabla, tv samsung nowy z wbudowanym dvb-t i nic ??? ?adnego ani jednego programu, tylko wymarz?em i straci?em 4 h. Lata?em z anten? po wszystkich oknach i nic, ustawia?em we wszystkich kierunkach i nic ???

A jak u was z sygna?em, ma kto? tv dvb-t w szczyg?owicach w okolicy bloku wymienionego powy?ej w temacie. Bo z tego co widzia?em na bloku od te?ciowej to tylko same anteny satelitarne wisia?y, ani jednej dvb-t ???

Prosz? o pomoc, bo te?ciowa mi ?y? nie da jak nie bedzie mie? tv Smile

Dla porównania, mieszkam w Ornontowicach przy kopalni, na drugim pi?trze i mam t? sam? antene i odbieram wszystkie mo?liwe programy jakie sa na dvb-t, przy czym antena w oboj?tnie jakiej pozycji i zawsze jest sygna?.
_________________
W ?yciu pi?kne s? tylko chwile Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
szpitalniak



Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 929
Skąd: knurów

PostWysłany: Pią Lut 15, 2013 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie jest wina anteny ani sygnalu tylko tesciowej ,tesciowe zawsze robia zaklcenia musi ja uziemic bo nic z tego nie bedzie
_________________
szpitalniak
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka