Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Telewizja DVB-T
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wrona25



Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 160

PostWysłany: Sro Lut 08, 2012 4:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do odbioru kablówki cyfrowej trzeba posiadać dekoder DVB-C natomiast do analogowej nie trzeba mieć dekodera
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 10:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysiu napisał:
W Knurowie je odbieram tvp1,tvp2,tvp3katowice,tvp3kraków,polsat,tv4,tv6.tv puls,tvn,tvn7,polsat sport news,tvp historia,tvp kultura,tv polonia i jeszcze tv puls 2 ale jest obraz kontrolny.


witam.
a gdzie mieszkasz i jaką masz antenę, no i skierowaną na Katowice czy Wisłę?
pozdrawiam.
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zdzihu



Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 72

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 12:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tez odbieram takie programy na zwyklej siatkowej skierowanej na katowice
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 1:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zdzihu napisał:
ja tez odbieram takie programy na zwyklej siatkowej skierowanej na katowice


jaka lokalizacja, które piętro i czy antenę masz skierowaną bezpośrednio na Katowice?
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
woosaa



Dołączył: 30 Lis 2006
Posty: 73
Skąd: knurów

PostWysłany: Sro Lis 28, 2012 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy odbieracie te trzy multipleksy na zwykłych antenach?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sro Lis 28, 2012 7:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez problemu i to bez wzmacniacza. Katowice - Kosztowy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
woosaa



Dołączył: 30 Lis 2006
Posty: 73
Skąd: knurów

PostWysłany: Sro Lis 28, 2012 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zonku napisał:
Bez problemu i to bez wzmacniacza. Katowice - Kosztowy.


Dzięki.Pytam,bo Kosztowy mam z drugiej strony mieszkania a Wisła też nie za bardzo korzystnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Sro Lis 28, 2012 9:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przez krótki czas miałem antenę ustawioną na Wisłę, i odbierało nieźle plus do tego masa czeskich programów. Ale bez powodu nagle pewnego dnia sygnał zanikł i tylko czeskie łapałem. Nie czy to wina nadajnika ale przestawiłem na Katowice i gdzieś od lipca chodzi bez zająknięcia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arkadioss



Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów

PostWysłany: Czw Lis 29, 2012 10:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zonku a jaką masz antenę i na którym piętrze masz ją wywieszoną ?? U mnie bez wzmacniacza nie ma szans nic znaleźć.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zonku



Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 935
Skąd: Knurów City

PostWysłany: Czw Lis 29, 2012 3:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W chwili obecnej coś takiego http://allegro.pl/antena-kierunkowa-opticum-ax1000-dvb-t-stb-full-hd-i2796776881.html
(nie sugerować się nazwą że to DVB-T bo to chwyt marketingowy)
Z racji modyfikacji całej instalacji antena również poszła do wymiany. Zamocowana jest na dachu domu piętrowego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 8:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arkadioss napisał:
zonku a jaką masz antenę i na którym piętrze masz ją wywieszoną ?? U mnie bez wzmacniacza nie ma szans nic znaleźć.


wystarczy zwykła antena siatkowa ze wzmacniaczem, ja na pierwszym piętrze odbieram bez problemów. antenę mam skierowaną na Opole. odbieram sygnał z Opola i Katowic.
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 8:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

amonbast napisał:
arkadioss napisał:
zonku a jaką masz antenę i na którym piętrze masz ją wywieszoną ?? U mnie bez wzmacniacza nie ma szans nic znaleźć.


wystarczy zwykła antena siatkowa ze wzmacniaczem, ja na pierwszym piętrze odbieram bez problemów. antenę mam skierowaną na Opole. odbieram sygnał z Opola i Katowic (na pewno z odbicia bo blok mam ustawiony tak iż na Katowice nie da rady ustawić). ach i jeszcze odbieram dwa mux-y czeskie. w sumie 25 programów, no i na koniec mux-4 (Polsatowski) ale jest zakodowany, nadają z Rybnika.

_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 4921
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 8:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja dzisiaj rozmawiałem z takim fachowcem na temat anten i powiedział, że w naszym rejonie to najlepiej kupować zewnętrzną kierunkową, ale bez wzmacniacza.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ami



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 677

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 9:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy łapiecie TVP Historia, kultura i coś tam jeszcze czyli z tego co wiem trzeci multiplex. Nie potrafię tego odbierać mimo iż gdzieś tam znalazłem że ten multiplex ma już nadawać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 120

PostWysłany: Pią Lis 30, 2012 10:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ami napisał:
Czy łapiecie TVP Historia, kultura i coś tam jeszcze czyli z tego co wiem trzeci multiplex. Nie potrafię tego odbierać mimo iż gdzieś tam znalazłem że ten multiplex ma już nadawać.


Od roku już nadaje z Kosztów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 3 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka