Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Telewizja DVB-T
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
icom735



Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 212
Skąd: Knurów - moje miasto :)

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 7:12 pm    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

,,być powinien,, to za mało jak dla mnie pytałem czy ktos odbiera ze skrzycznego i juz, bo nie ma sensu pchac sie na dach z antenami jak nie bedzie sygnału... Wave pozdrawiam Wave
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
max



Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 355
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 10:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam: prosto i konkretnie.
http://technowinki.onet.pl/poradniki/wszystko-o-naziemnej-telewizji-cyfrowej-dvb-t,1,4118415,artykul.html

Jeżeli u nas coś odbiera ze Skrzycznego, to raczej kiepsko. Ale jak w praktyce to niestety nie wiem, bo mam kablówkę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
karolzet



Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1328
Skąd: WPII

PostWysłany: Sob Lip 23, 2011 2:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno od 1 sierpnia 87% Polaków ma być w zasięgu cyfrówki
http://forsal.pl/artykuly/533295,od_1_sierpnia_87_proc_polakow_bedzie_mialo_dostep_do_telewizji_cyfrowej.html
Jakieś newsy jeśli chodzi o Knurów ;p?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Sob Lip 23, 2011 9:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, już dostępna, od 14 bm. Katowice testowo nadają
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Xander_cage



Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1202
Skąd: N 50°13' E 18°41'

PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 11:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest dostępna i bardzo konkretnie śmiga. Przekaz jest czysty a jakość w porównaniu z "analogiem" to niebo i ziemia.
_________________
... Welcome to the Xander Zone ...



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
karolzet



Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1328
Skąd: WPII

PostWysłany: Nie Lip 24, 2011 1:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli ludzie się połapią to Waldex może stracić większość klientów na pakiet uproszczony.
@Xander - na jakim sprzęcie to odbierasz, jakie kanały i w jakiej jakości są dostępne (SD/HD)?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cvaniaceq



Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 127
Skąd: swiat i okolice

PostWysłany: Nie Lut 05, 2012 8:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy da sie w knurowie odebrac dvb-t z anteny siatkowej?
_________________
LEPIEJ WIDOCZNY - WIDOCZNIE LEPSZY
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Nie Lut 05, 2012 8:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cvaniaceq napisał:
czy da sie w knurowie odebrac dvb-t z anteny siatkowej?


oczywiście, zwykła siatka wystarczy i jest parę czeskich i 8 polskich programów.
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krzysiu



Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1597

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 5:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

14 polskich kanałów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 5:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysiu napisał:
14 polskich kanałów.


to niby jakie? i gdzie je odbierasz?
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cvaniaceq



Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 127
Skąd: swiat i okolice

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 7:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odpowiedz. Narazie jest ciezko ze zlapaniem sygnaly, antena jest na poddaszu. Jak mina mrozy postaram sie "wyrzucic" na zewnatrz. Jeszcze jedno pytanie, z jakiego nadajnika kozystacie, Katowice czy Skrzyczne ?
_________________
LEPIEJ WIDOCZNY - WIDOCZNIE LEPSZY
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rallus



Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 129

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 10:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mogę odbierać zarówno ze skrzycznego jak i z kosztów.
Tyle tylko, że nie mam siatki tylko antenę kierunkową.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krzysiu



Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1597

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 11:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Knurowie je odbieram tvp1,tvp2,tvp3katowice,tvp3kraków,polsat,tv4,tv6.tv puls,tvn,tvn7,polsat sport news,tvp historia,tvp kultura,tv polonia i jeszcze tv puls 2 ale jest obraz kontrolny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
konri



Dołączył: 12 Kwi 2008
Posty: 94

PostWysłany: Wto Lut 07, 2012 10:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiekszosc z nas ma kablowke czy to dostawca sygnaly zadba o rozkodowanie sygnalu posłanego na mieszkania??czy trzeba bedzie samemu kupic dekoder badz tv z dvb??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Yo! Gotti



Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 971

PostWysłany: Wto Lut 07, 2012 10:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do odbioru kablówki nie potrzeba żadnego dekodera
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 2 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka