Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cichy
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 8:45 pm Temat postu: |
|
|
|
Baron skończ z swoimi teoriami bo błąd jest po stronie forum teraz występuje tzw. podwójne logowanie ktoś grzebał w ustawieniach cookies lub w ustawieniach domeny, subdomeny i namieszał. Błąd ten jest znany i nie występuje u wszystkich, mało tego tych których to dotyczy nie mają możliwości sprawdzania postów nieprzeczytanych
poczytaj sobie będziesz mądrzejszy
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=519,highlight,podwujne+logowanie |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
tomski81
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 7:19 am Temat postu: |
|
|
|
No i zaczęło działać.
Baron nic nie zmieniałem na swoim komputerze
Baron napisał: | opcja kasowanie cookies przy zamykaniu przegladarki moze to masz aktywne |
tak i kasuje cookies tylko wirtualnego Knurowa |
|
Powrót do góry |
|
|
Baron
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 2:22 pm Temat postu: |
|
|
|
OK,ok nic juz nie mowie, tylko ze 2 ma problemy z 1000-ca _________________ Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
Wtem Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka,
Spojrzał na te krzyczące i zapytał: "Jaka?". |
|
Powrót do góry |
|
|
Dovin
|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 9:13 pm Temat postu: |
|
|
|
U mnie też problem z logowaniem. Problem dopiero niedawno się u mnie pojawił. Nowe posty u mnie również nie są podświetlane. |
|
Powrót do góry |
|
|
byq
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 12:28 am Temat postu: |
|
|
|
Potwierdzam , mam ten sam problem _________________ Hej Hej Jeszcze raz... |
|
Powrót do góry |
|
|
LeBoucher
Dołączył: 27 Lis 2006 Posty: 992 Skąd: macie takie fajne swetry?
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 12:48 pm Temat postu: |
|
|
|
Mnie też nie loguje na głównej stronie, ale po kliknięciu na "Profil" zaczyna banglać. _________________ http://www.oknafenix.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
tomski81
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 7:40 am Temat postu: |
|
|
|
za szybko się pochwaliłem .... ponownie nie działa |
|
Powrót do góry |
|
|
Baron
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 9:06 am Temat postu: |
|
|
|
No ciekawe czemu sie admin niewypowiada skoro sie tak skarzycie , ja nadal niemam zadnych problemow.............. _________________ Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
Wtem Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka,
Spojrzał na te krzyczące i zapytał: "Jaka?". |
|
Powrót do góry |
|
|
tvardy Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 9:22 am Temat postu: |
|
|
|
Cierpliwości, może akurat Admin nie ma czasu wejść na forum... nie wiem.
Osobiście nie zauważyłem problemów z forum, zarówno pod IE jak i FF. Jedynym problemem może być nieodznaczanie od razu postów przeczytanych, jednak nie jest jakaś wielka wada... _________________ Pozdrawiam
-= tvardy =-
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mateusz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Admin Administrator
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 11:05 pm Temat postu: |
|
|
|
Przykro mi, ale na razie muszę się poddać i.... nic nie zrobię, po prostu nie mam pomysłu, bo:
a) u mnie działa wszystko OK, zarówno na koncie administracyjnym, jak i na "zwykłym" koncie testowym,
b) ustawienia forum są cały czas takie same, niczego nie zmieniam, więc to nie wina ustawień.
Czy w takim razie kolega Cichy może coś zaradzić? (poza propozycją zmianą oprogramowania na inne, bo do tego się przymierzam, ale ten problem jest na już).
PS. Zapytam jeszcze admina firmy hostingowej, czy coś zmieniali na serwerach. _________________ Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum |
|
Powrót do góry |
|
|
cichy
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 11:39 pm Temat postu: |
|
|
|
przyczyn może być kilka przeważnie jest to źle skonfigurowane ustawienia
cookies nazwa domeny jest tu istotna, prawdopodobnie pomylono nazwę domeny z subdomeną lecz to nie pewne ale również może być błąd w _patch
choć to by miało dużo więcej użytkowników błąd
Można zmienić nazwę cookies i wyczyścić katalog /cache/
Ale grzebanie w tych ustawieniach może sporo zepsuć i złe ustawienia spowodują że nawet admin nie zaloguje się do panelu admina wtedy tylko pozostaje PhpMyAdmin i zmiany w tabelach.
Nie wiem czy ma Pan dostęp do cPanleu czasem zmiany tam przeprowadzone w ustawieniach domen spowodują właśnie takie problemy
Konfigurację zwykłego forum phpbb już dawno zapomniałem ale jak dotyczy to wersji Przema to się polecam znam Przema oraz Widmo sam kilka przeniosłem oraz przerobiłem |
|
Powrót do góry |
|
|
Admin Administrator
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 12:07 am Temat postu: |
|
|
|
cichy napisał: | przyczyn może być kilka przeważnie jest to źle skonfigurowane ustawienia
cookies nazwa domeny jest tu istotna, prawdopodobnie pomylono nazwę domeny z subdomeną lecz to nie pewne ale również może być błąd w _patch
choć to by miało dużo więcej użytkowników błąd
Można zmienić nazwę cookies i wyczyścić katalog /cache/
Ale grzebanie w tych ustawieniach może sporo zepsuć i złe ustawienia spowodują że nawet admin nie zaloguje się do panelu admina wtedy tylko pozostaje PhpMyAdmin i zmiany w tabelach.
Nie wiem czy ma Pan dostęp do cPanleu czasem zmiany tam przeprowadzone w ustawieniach domen spowodują właśnie takie problemy
Konfigurację zwykłego forum phpbb już dawno zapomniałem ale jak dotyczy to wersji Przema to się polecam znam Przema oraz Widmo sam kilka przeniosłem oraz przerobiłem |
Dzięki za rady, te sprawy są mi też znane, ale nie mają zastosowania w tym przypadku, bo ja nic nie zmieniałem (nie grzebałem) w jakichkolwiek ustawieniach cookies, patchach itp. Wszystko jest na swoim miejscu i na dodatek działa u większości użytkowników forum. (?) _________________ Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum |
|
Powrót do góry |
|
|
cichy
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 12:11 am Temat postu: |
|
|
|
problem jest dziwny a najbardziej dziwna sprawa to po kliknięciu w profil wszystko jest ok pierwszy raz z takim czymś się spotykam to świadczyło by o sesji
spróbował bym wyczyścić katalog /cache/ po tym każdy musiał by usunąć swoje cookies z przeglądarki to może pomóc |
|
Powrót do góry |
|
|
tomski81
|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 4:57 pm Temat postu: |
|
|
|
nie wiem jak u was ale u mnie od marca nie ma poprawy (nie pomogła nawet zmiana windowsa xp na viste ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|