Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
secundo
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 12:56 pm Temat postu: |
|
|
|
Dla biurew zwykłe odpowiadanie na listy mieszkańców też wymaga "mocy prawnej", dlatego praktyka zrobiła się w urzędach taka, że wiążące dla nich są tylko te listy, które podpisano i wysłano przez SEKAP. Te skrzynki podawcze w zamyśle mogą być bardzo pomocne do załatwienia wszystkiego bez wychodzenia z domu, ale praktycznie służą biurwom do izolowania klientów od biurek, bo podpis na rok kosztuje ponad 300 zł i żaden śmiertelnik nie wykupi go sobie, żeby wysłać 2-3 listy mailowe do UM w Knurowie. Oni wiedzą o tym i będą utrzymywać obecny stan jak najdłużej dla własnej wygody.
Wcześniej paradoksalnie zwykłym mailom nadawali większą rangę, bo nie miały "konkurencji" SEKAP.
Jeśli chodzi o obowiązek odpowiadania na maile, to niestety, ale wydaje mi się, że w KPA nic nie stoi na ten temat (chyba że się mylę), a to już wystarczy biurwie, żeby takiego maila spuścić do kosza i zapomnieć. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Balbina
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 2:06 pm Temat postu: |
|
|
|
secundo czy nie wydaje ci się że określenie "biurwa" w stosunku do pań pracujących w UM jest określeniem pejoratywnym i wymaga przeprosin???? Czy chciałbyś abyTwoja (żona, córka, wnuczka)* *niepotrzebne skreslić - tam pracująca, wykonująca swoje obowiązki z pełym poświęcenim i zgodnie z zakresm obowiązków - została w ten sposób "wyzawana" przez internautę, nie mającego bladego pojęcia o temacie. |
|
Powrót do góry |
|
|
lukas2401 Moderator
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 5:44 pm Temat postu: |
|
|
|
To na co jest w ogóle ten mail do UM ? dla jaj ?
Jak człowiek napisze do KZKGOP lub PKM Gliwice to w ciągu góra tygodnia przychodzi ładna odpowiedź. Da się ? Da się. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
lukas2401 Moderator
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 11:43 pm Temat postu: |
|
|
|
Muszę się pochwalić, że po prawie dwóch miesiącach otrzymałem odpowiedź czekam na jeszcze jednego maila _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Łukasz Kopiszka
|
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 3:02 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja czekam od 08.12.2011 na odpowiedź i nadal cisza... |