Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
asterix
|
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 2:27 pm Temat postu: Finał MŚ w piłce ręcznej Niemcy - Polska |
|
|
|
Witam.
Nasi piłkarze ręczni są prawdziwą rewelacją mistrzostw świata. Jutro wielki finał Niemcy - Polska, mam nadzieję, że tak jak w fazie grupowej pokonamy Niemców. Podczas tych mistrzostw miałem okazję oglądać w telewizji mecze Polaków z Islandią i ten ostatni z Danią. Naprawdę gra Polaków robi wielkie wrażenie. Mam nadzieję, że jutrzejszy finał nie będzie tak jednostronny jak ten, który mogliśmy oglądać podczas mistrzostw świata w siatkówce, Polska – Brazylia.
A tak w ogóle to bardzo cieszę się, że doczekałem się czasów kiedy polskie drużyny walczą o złoto. I na koniec jeszcze jedna refleksja czy ktoś pamięta jeszcze MKS „Unię” Knurów. Knurowskie piłkarki ręczne miały wspaniałe osiągnięcia. Największym sukcesem było zdobycie przez zespoły młodziczek w 1993r. - 4 miejsca, a w 1994r. - 3 miejsca (brązowego medalu) w Mistrzostwach Polski w Piłce Ręcznej.
Myślę, że na fali wzrostu zainteresowania tą dyscypliną sportu warto powrócić w Knurowie do tej dyscypliny.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateusz
|
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 4:03 pm Temat postu: |
|
|
|
reczna.pl podaje że polacy mogą nie wyjść na boisko wogóle, spowodowane to jest brakiem biletów dla polskich kibiców. Wejściówek dostaliśmy tylko 4 choć strona polska prosiła o 100. Śmiesznym się wydaje fakt że na te 4 wejściówki polacy wysyłają 5 osobową delegacje rządową z Prezydentem RP na czele... |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 9:36 pm Temat postu: |
|
|
|
Niemcy już się kłócą co zrobią z kasą za wygranie MŚ.... na rynku w Kolonii już jest przygotowana feta... mam nadzieję, że znowu wygramy i utrzemy im nosa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Xander_cage

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 12:16 am Temat postu: |
|
|
|
Życzę naszym szczypiornistom powodzenia.
Niech skopią gebelsom ich zarozumiałe zadki. Kubeł zimnej wody na łeb przyda się niemcom. _________________ ... Welcome to the Xander Zone ...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
LeBoucher

Dołączył: 27 Lis 2006 Posty: 992 Skąd: macie takie fajne swetry?
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 12:24 am Temat postu: |
|
|
|
To byłby piękny widok, 20 000 płaczących Niemców w hali  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 12:45 am Temat postu: |
|
|
|
Dzisiaj popołudniu wchodzę na forum na onecie i widzę, że ktoś napisał, że na stronie http://www.sportbild.de/sportbild/handball/index.html jest ankieta na temat kto wygra Polska czy Niemcy. Początkowo 16% było dla Polski, jednak Polscy internauci potrafią się zmobilizować i obecnie 98,1% jest dla nas na innych niemieckich stronach internetowych też prowadzi Polska np na sport1, ZDF, RTL =) w kupie siła, niech Niemcy znają potęgę internetu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
asterix
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 9:07 pm Temat postu: |
|
|
|
Witam.
Szkoda, wielka szkoda Niemcy byli w naszym zasięgu. Moim zdaniem mecz dla Niemców wygrał ich trener Heiner Brand, który doskonale rozpracował naszą drużynę. Niemiecka obrona wyłączyła z gry naszych najlepszych zawodników: Karola Bieleckiego i Marcina Lijewskiego. Trudno, mimo to wielkie brawa dla naszych zawodników i trenera. Wielkie dzięki za wspaniały turniej, oby tak dalej.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
inka
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 10:32 pm Temat postu: |
|
|
|
Wolałam oglądać skoki. Zwłaszcza gdy widziałam polskie faule. Mieli rację Niemiaszki nazywając nas chamami.
A tak naprawdę przegraliśmy w momencie fetowania awansu do finału. Jak siatkarze Nie mam racji? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zibo
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 11:09 pm Temat postu: |
|
|
|
wg mnie nie ale nie chce mi sie rozpisywac
Gratuluje Polakom, szkoda ze sie nie udalo w finale, ale i tak wielki sukces, w koncu Polska w sportach druzynowych zaczyna cos znaczyc  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateusz
|
Wysłany: Pon Lut 05, 2007 9:24 am Temat postu: |
|
|
|
Zibo napisał: | wg mnie nie ale nie chce mi sie rozpisywac
Gratuluje Polakom, szkoda ze sie nie udalo w finale, ale i tak wielki sukces, w koncu Polska w sportach druzynowych zaczyna cos znaczyc  |
Zgadzam się.
Czy nie uważacie że dziś mielibyśmy w sobie większą radość gdybyśmy przegrali z danią mecz o finał i wygrali z Francją bój o brąz? Ja myślę że bylibyśmy w '7' niebie 
Ostatnio zmieniony przez Mateusz dnia Wto Lut 06, 2007 11:58 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzysiu
|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 11:01 am Temat postu: |
|
|
|
Nie narzekajcie Polsca wicemistrzem świata! |
|
Powrót do góry |
|
 |
lucjanszolajski

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 2:55 pm Temat postu: |
|
|
|
Gdyby, gdyby ...
Gratuluje Polskim szczypiornistom sukcesu, jednak czuć pewien niedosyt gdyż mam nieodparte wrażenie że Polska nie przegrała z Niemcami ale z samym sobą. Nieskuteczność, dużo błędów w ataku, to przyczyny porażki. Sędziowanie nie było złe więc raczej na "czarnych" nie możemy zwalać winy.
Spoko pomysł mieli Niemcy na wręczenie medali
1982 - BRĄZ
2007 - SREBRO
2008 - ZŁOTO |
|
Powrót do góry |
|
 |
Baron

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 4:51 pm Temat postu: |
|
|
|
hahah i kto utarl komu nosa, polacy zawsze duzo szumu robia ale oprucz kibicow to w polsce niema sportu i niebedzie !  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zibo
|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 5:06 pm Temat postu: |
|
|
|
tak, a drugie miejsce na swiecie to totalna porazka, szczegolnie patrzac na wczesniejsze lata
komentarz w onetowskim stylu, albo ironia, sam juz nei wiem  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tvardy Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 6:14 pm Temat postu: |
|
|
|
Baron napisał: | hahah i kto utarl komu nosa, polacy zawsze duzo szumu robia ale oprucz kibicow to w polsce niema sportu i niebedzie !  |
to ironia ??
Małysz to oczywiście dla Ciebie popierdółka
teraz II miejsce na świecie w ręcznej... popierdółka
oraz wielu innych sportowców to pewnie tylko fatamorgana...
hmmm... ciekawe masz podejście...
ja uważam że musimy być dumni z naszych sportowców którzy jednak coś zaczynają znaczyć _________________ Pozdrawiam
-= tvardy =-
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|