Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Baron
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 10:48 pm Temat postu: |
|
|
|
karolzet napisał: | Dlatego przy takich warunkach lepiej jechać drogami lokalnymi. |
W zimie jednak autostrady i drogi szybkiego ruchu sa w lepszym stanie no chyba ze ktos ma dobre nerwy kupe czasu i lancuchy na kolach ! _________________ Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
Wtem Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka,
Spojrzał na te krzyczące i zapytał: "Jaka?". |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Plumowski
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 10:52 pm Temat postu: |
|
|
|
karolzet napisał: | Dlatego przy takich warunkach lepiej jechać drogami lokalnymi. |
Nie, wystarczy jechać z głową.
Nie jest dla mnie gańbą jechać choćby 40 w takich warunkach.
Bezmyślność kierowców widzę często choćby na Bojkowskiej; o 1/3 droga węższa po opadach śniegu, ale gdzie tam, zawsze znajdzie się debi*, co musi wyprzedzać i pchać się na trzeciego lub spychać wyprzedzanego na pobocze. _________________ Pozdrawiam,
Heniek |
|
Powrót do góry |
|
|
secundo
|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 10:08 am Temat postu: |
|
|
|
Jeżeli na jakiejś drodze w jednym miejscu przez miesiąc zderza się ze sobą 90 pojazdów, to ewidentnie występuje tam jakaś groźna pułapka. Kierowcy oczywiście przekraczają dopuszczalną prędkość, ale z drugiej strony autostrada służy do szybkiego poruszania się i ktoś kto nagle zwalnia albo zatrzymuje się (!) na autostradzie stwarza nawet większe zagrożenie niż jadący pow. 150 km/h. Zderzenie z nieruchomą przeszkodą (stojącym pojazdem) nawet przy 40-50 km/h może doprowadzić do tragedii. Tak się stało w karambolu, bo po prostu auta jadące od węzła Bojków przy dobrej widoczności ok. 100 km/h nie mogły zahamować w miejscu. Mnie bulwersuje, że GDDKiA nadal nie chce ustawić tam ostrzeżeń przed mgłą, jest to skandaliczne. |
|
Powrót do góry |
|
|
zygmunt
|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 1:00 pm Temat postu: |
|
|
|
Zapewne autostrada służy do szybkiego poruszania ale nie na śliskiej jezdni i w gęstej mgle, i jak wspomniał mój wcześniejszy poprzednik nie jest gańbą w takich warunkach jechac te 40 km/h.
Nie szkoda mi tych wariatów co sami się rozbijają, bo na głupotę nie ma jeszcze lekarstwa, szkoda mi tylko tych nie winnych co przez nich cierpią. |
|
Powrót do góry |
|
|
|