Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dobry serwis komputerowy w Knurowie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2306
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szymek napisał:
Cytat:
przyjżyj się kondensatorom elektrolitycznym na płycie czy nie są wybrzuszone
jeżeli tak... wymiana będzie kosztować od 50 do 100 zł


No właśnie rzecz w tym że nie są i uprzedzę kolejne pytanie i odpowiem że bateryjke też sprawdzałem.
Chyba ją oddam do jakiegoś elektronika.


w takim układzie polecam udać się do Elektor'a
na Wojska Polskiego... może coś poradzą...
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
Flow



Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 486

PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 6:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak są kondensatory *** to nigdzie ci w knurowie niestety nie wymienią bo mówią że to nie opłacalne i ci nowa wciśna Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Johnny



Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 105

PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 7:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tvardy napisał:
Johnny napisał:
podczas instalcji OEM windows zczytuje >numer< plyty glownej i przerabia na kod nastepnie jest wysylane na server microsoftu i na trwale powiazane kod z cd keyem windy

i np teraz zmienisz plyte z koniecznosci i takiego windowsa juz nie zainstalujesz Smile


owszem... jest to powiązane...

ale gdy kiedyś wymieniłem płytę i zainstalowałem windę XP HE nie było problemów z pracą a tym bardziej z aktywacją

Od pierwszej aktywacji do tej awaryjnej upłynęło ok. 1 roku...



to masz zbugowana wersje Smile juz drugi raz slysze ze tak sie dzieje w przypadku wersji HE

niestety mnie ratuje tylko prof Neutral a z tego co wiem to tam akurat sprawdzanie dziala dobrze Neutral
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2306
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 8:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Johnny napisał:
tvardy napisał:
Johnny napisał:
podczas instalcji OEM windows zczytuje >numer< plyty glownej i przerabia na kod nastepnie jest wysylane na server microsoftu i na trwale powiazane kod z cd keyem windy

i np teraz zmienisz plyte z koniecznosci i takiego windowsa juz nie zainstalujesz Smile


owszem... jest to powiązane...

ale gdy kiedyś wymieniłem płytę i zainstalowałem windę XP HE nie było problemów z pracą a tym bardziej z aktywacją

Od pierwszej aktywacji do tej awaryjnej upłynęło ok. 1 roku...



to masz zbugowana wersje Smile juz drugi raz slysze ze tak sie dzieje w przypadku wersji HE


przez zbugowaną rozumiesz złamaną ??
służbowy więc wszystko legalne

Johnny napisał:
niestety mnie ratuje tylko prof Neutral a z tego co wiem to tam akurat sprawdzanie dziala dobrze Neutral


ja też używam osobiście też pro...
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Szymek



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 53

PostWysłany: Pią Gru 22, 2006 11:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to coś z tym Knurowem nie tak. Mamy dwa baseny, multum restauracji i barów, nawet burdel a głupich kondensatorów nie ma gdzie wymienić Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2306
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 12:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szymek napisał:
No to coś z tym Knurowem nie tak. Mamy dwa baseny, multum restauracji i barów, nawet burdel a głupich kondensatorów nie ma gdzie wymienić Smile


napisałem Ci gdzie możesz uderzyć z tą płytą...
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
patrycju5z



Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 989
Skąd: 50°14'17"N 18°39'7"E

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Warto przejechać się do sklepu SIP mieszczącego się na ulicy Granicznej 2.
tel. (32)236-72-23
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Johnny



Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 105

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 12:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@tvardy :]

nie mam na mysli zcrakowanej , tylko poprostu z tego co z ludzmi rozmawialem to w kilku wydaniach wersje HE jest jakis blad , ktory 'omija' sprawdzanie plyty przy instalacji

normalnie po zmianie plyty windowsa OEM juz nie aktywujesz , a niektore HE sie da bez problemu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2306
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Johnny napisał:
@tvardy :]

nie mam na mysli zcrakowanej , tylko poprostu z tego co z ludzmi rozmawialem to w kilku wydaniach wersje HE jest jakis blad , ktory 'omija' sprawdzanie plyty przy instalacji

normalnie po zmianie plyty windowsa OEM juz nie aktywujesz , a niektore HE sie da bez problemu Smile



cóż... to tylko MS... ale jakoś nie miałem jeszcze nieprzyjemności spotkać się z takim zachowaniem windy
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Johnny



Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 105

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 2:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tvardy napisał:
Johnny napisał:
@tvardy :]

nie mam na mysli zcrakowanej , tylko poprostu z tego co z ludzmi rozmawialem to w kilku wydaniach wersje HE jest jakis blad , ktory 'omija' sprawdzanie plyty przy instalacji

normalnie po zmianie plyty windowsa OEM juz nie aktywujesz , a niektore HE sie da bez problemu Smile



cóż... to tylko MS... ale jakoś nie miałem jeszcze nieprzyjemności spotkać się z takim zachowaniem windy


a takie jest prawidlowe zachowanie Smile znaczy jesli cos nie jest tak to MS musial cos zwalic

Ps.
Chetnie bym kupil taki win xp prof sp2 Very Happy co by dzialal 'normlanie'
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Szymek



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 53

PostWysłany: Sob Gru 23, 2006 3:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Patrycjusz- tak SIP jest dobry ale o ile wiem to tam nie naprawiają płyt głownych. Do tego potrzeba fachowca elektronika.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Szymek



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 53

PostWysłany: Sob Gru 30, 2006 1:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obeszłem całe "centrum" i psinco. Okazało się że na peryferiach naszego miasta (u;.Graniczna) funkcjonuje doskonały sklep i serwis komputerowy - SIP.

Po tym jak Panowie z pewnego "serwisu" w centrum kazali mi czekać 10 minut bo musieli sobie na GG poklikać więcej nogi tam nie postawię.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
patrycju5z



Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 989
Skąd: 50°14'17"N 18°39'7"E

PostWysłany: Sob Gru 30, 2006 10:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szymek napisał:
Obeszłem całe "centrum" i psinco. Okazało się że na peryferiach naszego miasta (u;.Graniczna) funkcjonuje doskonały sklep i serwis komputerowy - SIP.


mówilem ze SIP dobry ;]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka