Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Atticus
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2020 8:44 pm Temat postu: |
|
|
|
Baron napisał: |
a co sie zastanawiac ? uswiadamiam co sie dzieje w kraju .. cyrk na kazdym kroku i parodia, takich materialow to jest w sieci az za duzo ludzie testuja sie u szarlatanow bo panstwo najpierw obwoluje stan pandemi a potem zostawia ludzi z problemem , na koncu znowu beda wytapiac z psow lekarstwo. |
Przecież ty, z tymi 4000 chorych w Knurowie się doskonale wpisujesz w to co sam krytykujesz i wyśmiewasz. Tacy jak ty napędzają klientów takim szarlatanom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Baron

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Marro

|
Wysłany: Sob Maj 09, 2020 11:14 am Temat postu: |
|
|
|
Angela tyle kasy na nie wydaje??? Oszalała!
Sam testujesz na sobie te szamańskie wynalazki?
Cytat: | ja testowalem sie 3 tygodnie temu z zona w niemczech bez problemu podjezdzasz jak do Mcdonalda i na drugi dzien SMS ze test negatywny bez problemu. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Obywatel008
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Baron

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2020 9:36 am Temat postu: |
|
|
|
Marro napisał: |
Angela tyle kasy na nie wydaje??? Oszalała!
Sam testujesz na sobie te szamańskie wynalazki?
Cytat: | ja testowalem sie 3 tygodnie temu z zona w niemczech bez problemu podjezdzasz jak do Mcdonalda i na drugi dzien SMS ze test negatywny bez problemu. |
|
2 miesiace temu to jeszcze nikt niewiedzial o co chodzi z czasem patrzy sie inaczej na realia, bylem ciekaw ale nikt ze znajomych a mam ich tysiace niebyl chory to daje do myslenia cos tutaj jest nie tak, cos wogole z tymi testami jest nie tak ! _________________ Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
Wtem Bóg z Mojżeszowego pokazał się krzaka,
Spojrzał na te krzyczące i zapytał: "Jaka?". |
|
Powrót do góry |
|
 |
Atticus
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2020 8:04 pm Temat postu: |
|
|
|
Baron napisał: |
2 miesiace temu to jeszcze nikt niewiedzial o co chodzi z czasem patrzy sie inaczej na realia, bylem ciekaw ale nikt ze znajomych a mam ich tysiace niebyl chory to daje do myslenia cos tutaj jest nie tak, cos wogole z tymi testami jest nie tak ! |
Ty się wypowiadałeś jakbyś wiedział. Z 4000 w Knurowie wyszło Ci ZERO? |
|
Powrót do góry |
|
 |
pytam_sie

Dołączył: 28 Sty 2014 Posty: 1151 Skąd: pochodzą purupeny brazylijskie ?
|
Wysłany: Wto Maj 12, 2020 9:54 am Temat postu: |
|
|
|
Zamknąć trzeba i wprowadzić kary bardziej konkretne.
Dużo chodzę po Knurowie i od 3-4tyg nie widziałem patroli.
Może sporadycznie.
Na początku epidemii było ich sporo.
Teraz... żenada. Ok 20% ludzi bez maseczek albo z maseczkami na brodzie.
Jak każdy dostał karę 1000zł szybko by wszyscy poszli po rozum do głowy.
Masakra co się dzieje u nas z ludźmi. _________________ "Najgłupszą stroną głupoty jest naiwność" - Kazimierz Przerwa - Tetmajer |
|
Powrót do góry |
|
 |
milutek
|
Wysłany: Wto Maj 12, 2020 12:32 pm Temat postu: |
|
|
|
pytam_sie napisał: |
Teraz... żenada. Ok 20% ludzi bez maseczek albo z maseczkami na brodzie |
Ja bym napisał, że ok. 40-50% (takie mam obserwacje). |
|
Powrót do góry |
|
 |
hank82
|
Wysłany: Wto Maj 12, 2020 9:40 pm Temat postu: |
|
|
|
Również zauważyłem osoby, które nie noszą maseczki a mimo to są wpuszczane do sieci np. Stonka.
Uważam, że powinny być nakładane mandaty:
- 500+ za brak maseczki 1 raz,
- 10 000+ za brak maseczki złapany ponownie.
Myślę, że zdyscyplinowałoby to tych niezdyscyplinowanych. _________________ in omnia paratus |
|
Powrót do góry |
|
 |
Baron

|
Wysłany: Sro Maj 13, 2020 9:43 am Temat postu: |
|
|
|
Atticus napisał: | Baron napisał: |
2 miesiace temu to jeszcze nikt niewiedzial o co chodzi z czasem patrzy sie inaczej na realia, bylem ciekaw ale nikt ze znajomych a mam ich tysiace niebyl chory to daje do myslenia cos tutaj jest nie tak, cos wogole z tymi testami jest nie tak ! |
Ty się wypowiadałeś jakbyś wiedział. Z 4000 w Knurowie wyszło Ci ZERO? |
.. cos ty taki upierdliwy?? zobacz co sie dzieje 3 kopalnie podobno juz stoja teraz zaczeli testowac gornikow i co?? to byla moja przepowiednia sa plany odizolowania slaska od polski i tu sie krew poleje uuuuuuuu.......
https://www.facebook.com/photo?fbid=2848471478720195&set=a.1452235865010437
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25932688,koronawirus-na-slasku-blaszczak-zolnierze-beda-pobierac-od.html
https://www.medonet.pl/koronawirus,koronawirus-zaraza-1000-razy-bardziej-efektywnie-niz-sars,artykul,39124578.html
....... umieralnosc na ten wirus jest nadal znikoma, mamy powazniejsze problemy na swiecie i umieralnosc moze warto sie nad tym zastanowc? zobaczcie zdrowie na dole...
https://www.worldometers.info/pl/
 _________________ Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
|
Powrót do góry |
|
 |
Atticus
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2020 8:52 pm Temat postu: |
|
|
|
Baron napisał: | zobacz co sie dzieje 3 kopalnie podobno juz stoja teraz zaczeli testowac gornikow i co?? to byla moja przepowiednia |
Co było do przewidzenia? Że w miejscach gdzie wykryto zachorowania, wokół wykrywa się ich więcej? Miśku, w Knurowie wykryto 2 miesiące temu 4 zachorowania i wokół więcej ich nie wykryto. Jesteś nieuleczalny.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Baron

|
Wysłany: Sob Maj 16, 2020 9:57 am Temat postu: |
|
|
|
Ograniczenia diagnostyki molekularnej (RT-PCR)
Materiał genetyczny wirusa jest wykrywany jedynie na początku infekcji.
Na wynik ma duży wpływ prawidłowość pobrania wymazu oraz właściwy sposób transportu próbki – ryzyko wyników fałszywie ujemnych.
Czułość badania w wykrywaniu zakażenia to 60-80 proc. dlatego pojedynczy wynik ujemny nie powinien być traktowany jako jedyne kryterium diagnostyczne.
tyle co do testow prawdziwych o tych falszywych nie mowie, powtarzam jeszcze raz niema szczepionki i nie bedzie z powodu mutacji owych wirusow zyjemy tysiace lat z nimi i trzeba sie z tym pogodzic co innego bron biologiczna ale na ten temat sie nie chce wypowiadac.
.... jezeli nie jestesmy w stanie wystawic diagnozy jak mozna wogole mowic o jakis statystykach mozna tylko przypuszczac a tu mowi logika ze kazdy byl albo jest chory .... _________________ Szli krzycząc: "Polska! Polska" [...]
|
Powrót do góry |
|
 |
Marro

|
Wysłany: Sob Maj 16, 2020 12:40 pm Temat postu: |
|
|
|
hank82 napisał: | Również zauważyłem osoby, które nie noszą maseczki a mimo to są wpuszczane do sieci np. Stonka.
Uważam, że powinny być nakładane mandaty:
- 500+ za brak maseczki 1 raz,
- 10 000+ za brak maseczki złapany ponownie.
Myślę, że zdyscyplinowałoby to tych niezdyscyplinowanych. |
W związku z tym zapisem o osobach wyłączonych z noszenia maseczek: "osób, które borykają się z problemami z oddychaniem – nie ma konieczności okazania zaświadczenia, czy orzeczenia;" nie ma niestety takiej możliwości żeby ktoś nakładał jakieś kary czy coś egzekwował... Jeśli ludziom nie włączy się zdrowy rozsądek to nic się nie zmieni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MefKM

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2020 7:52 am Temat postu: |
|
|
|
media nadal nas straszą, że w Polsce najsłabiej radzimy sobie z wirusem, a przecież jako społeczeństwo właśnie radzimy sobie bardzo dobrze na tle naszych zachodnich sąsiadów, gdyż radzimy sobie sami, bez pomocy rządu, a z dodatkową nagonką medialną
jest to wirus, który sam nie zniknie i niestety, prędzej czy później, każdy będzie go musiał przejść, tylko co z tego, że przeżyjesz jak nie będzie do czego wracać
zachód widzi, że nie ma sensu blokować społeczeństwa, zapasy budżetowe już sie skończyły i trzeba rozruszać na nowo wszystkie gałęzie gospodarki, oni szybko sie podniosą a nam będą nadal nakazywali czekać na kolanach, wciskać będą pożyczki, na kolejne zakupy środków ochrony osobistej - nie na rozwój gospodarczy, aż upadniemy gospodarczo i nas wybawią od wszelkiej posiadanej własności
oczywiście to jest tylko moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać _________________ MefKM
_______________________________________ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz Kopiszka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|