Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wilq
|
Wysłany: Sob Wrz 28, 2019 8:10 am Temat postu: |
|
|
|
Rzeczywiście ciekawa sprawa, droga na strefę zastawiona barierkami, a temat inwestora umarł. Swoją drogą, opuszczone Tesco dobrze wpasowuje się w ten marazm. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
ala
|
Wysłany: Sob Wrz 28, 2019 6:36 pm Temat postu: |
|
|
|
Nowy inwestor pojawił się w Knurowie i zainteresowały go działki "dla żony" _________________ Jeśli nie rozumiesz treści tego postu, to znaczy nie jesteś adresatem. |
|
Powrót do góry |
|
|
Piotr18
|
Wysłany: Sob Wrz 28, 2019 9:14 pm Temat postu: Strefa Ekonomiczna i tereny inwestycyjne |
|
|
|
Byłem dzisiaj na końcu drogi nowej strefy.Budowany jest nowy chodnik ,a może ścieżka rowerowa.Poszedłem dalej, myślałem ,ze będzie biegła do cmentarza, a tymczasem skręciła w lewo. Może ktoś wie dokąd będzie prowadziła ,bo na razie urywa się w polu. |
|
Powrót do góry |
|
|
ala
|
Wysłany: Nie Wrz 29, 2019 10:55 am Temat postu: |
|
|
|
Może będzie połączenie ze ścieżką rowerową, która powstaje w śladzie wąskotorówki na Mysiej Górze? _________________ Jeśli nie rozumiesz treści tego postu, to znaczy nie jesteś adresatem. |
|
Powrót do góry |
|
|
rallus
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2019 1:01 pm Temat postu: |
|
|
|
Do dokumentacji przetargowej na CP Foch były dołączone rysunki ścieżki rowerowej biegnącej wzdłuż drogi do strefy.
Według tej dokumentacji ścieżka ma biec do toru kolejowego potem zakręcać w lewo do działek do miejsca w którym obecnie jest przejście przez tory potem po drugiej stronie toru ma wracać z powrotem w prawo dalej niż pierwsza część dochodzi do torów i następnie zakręcać w lewo i biec przez pole i drogę wyłożoną betonowymi płytami i kończyć się przy bramie wejściowej na cmentarz.
Tyle mówi dokumentacja a jak będzie w rzeczywistości to czas pokaże. |
|
Powrót do góry |
|
|
Piotr18
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2019 10:20 pm Temat postu: Strefa Ekonomiczna i tereny inwestycyjne |
|
|
|
rallus napisał: | Do dokumentacji przetargowej na CP Foch były dołączone rysunki ścieżki rowerowej biegnącej wzdłuż drogi do strefy.
Według tej dokumentacji ścieżka ma biec do toru kolejowego potem zakręcać w lewo do działek do miejsca w którym obecnie jest przejście przez tory potem po drugiej stronie toru ma wracać z powrotem w prawo dalej niż pierwsza część dochodzi do torów i następnie zakręcać w lewo i biec przez pole i drogę wyłożoną betonowymi płytami i kończyć się przy bramie wejściowej na cmentarz.
Tyle mówi dokumentacja a jak będzie w rzeczywistości to czas pokaże. | Troche to skomplikowane , ale ciekawe. |
|
Powrót do góry |
|
|
woosaa
|
Wysłany: Pią Paź 04, 2019 2:30 pm Temat postu: |
|
|
|
rallus napisał: | Do dokumentacji przetargowej na CP Foch były dołączone rysunki ścieżki rowerowej biegnącej wzdłuż drogi do strefy.
Tyle mówi dokumentacja a jak będzie w rzeczywistości to czas pokaże. |
No i tak jest budowana. |
|
Powrót do góry |
|
|
ala
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2019 9:54 pm Temat postu: |
|
|
|
"Knurowski" inwestor znaleziony w Rybniku.
Szczegóły w sobotę 14 grudnia o 15:45 przekaże POLSAT. _________________ Jeśli nie rozumiesz treści tego postu, to znaczy nie jesteś adresatem. |
|
Powrót do góry |
|
|
bananek
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2019 11:32 pm Temat postu: |
|
|
|
ala napisał: | "Knurowski" inwestor znaleziony w Rybniku.
Szczegóły w sobotę 14 grudnia o 15:45 przekaże POLSAT. |
Polsat, godz. 15.45
Koncert Finałowy 24. Rybnickiej Jesieni Kabaretowej RYJEK
Niezły kabaret będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
Admin Administrator
|
Wysłany: Sob Gru 21, 2019 1:14 am Temat postu: |
|
|
|
Z wywiadu, który udzielił Prezydent Adam Rams "Przeglądowi Lokalnemu" (nr z 19.12.2019):
- Co w minionych 12 miesiącach sprawiło Panu szczególną satysfakcję, a z czego jest Pan niezadowolony?
Zacznę od drugiej części pytania. Niezadowolony jestem z tego, że po wielu spotkaniach i daleko posuniętych uzgodnieniach, zagraniczny, bardzo poważny, inwestor odstąpił od zamiaru wybudowania dużego zakładu pracy w obszarze Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej na terenie Knurowa. Natomiast poczucie satysfakcji daje mi wiele spraw, głównie te, które tworzymy w naszym mieście.
- Atutem Knurowa jest jego lokalizacja, m.in. w pobliżu największego w Polsce węzła autostradowego. Miasto stara się zwrócić uwagę dużego biznesu na tereny inwestycyjne. Co w tej mierze się dzieje?
Jesteśmy w stałym kontakcie z KSSE i wspólnie prowadzimy działania mające na celu pozyskania nowych inwestorów. Nasza lokalizacja jest wymarzona, natomiast cena 1m2 terenu w obszarze administracyjny Knurowa jest znacznie wyższa niż w gminach tej części regionu. Mimo wszystko jestem dobrej myśli. Rozmowy z biznesem ciągle są w toku. _________________ Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum |
|
Powrót do góry |
|
|
lukas2401 Moderator
|
Wysłany: Nie Gru 22, 2019 11:37 am Temat postu: |
|
|
|
Ile lat te rozmowy jeszcze potrwają? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Iro
|
Wysłany: Sob Gru 28, 2019 7:45 pm Temat postu: |
|
|
|
O strefie w Knurowie słyszałem kilkanaście lat temu. Mieszkałem wtedy w okolicy Intermarche i kolega śmiał się ze mnie, że będę mógł w kapciach do pracy chodzić.
Nie mieszkam w Knurowie już siedem lat,a te bajki o strefie nadal są zywe.Pytanie jak długo jeszcze to potrwa?
O skuteczności władz miasta świadczy brak bezpośredniego połączenia autobusowego z Knurowa na strefą w Gliwicach. W końcu tylko od dwudziestu lat tysiące osób codziennie dojeżdżają tam do pracy i dla tysięcy osób samochód to jedyny środek transportu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Marro
|
Wysłany: Sob Gru 28, 2019 9:13 pm Temat postu: |
|
|
|
Iro napisał: | O strefie w Knurowie słyszałem kilkanaście lat temu. Mieszkałem wtedy w okolicy Intermarche i kolega śmiał się ze mnie, że będę mógł w kapciach do pracy chodzić.
Nie mieszkam w Knurowie już siedem lat,a te bajki o strefie nadal są zywe.Pytanie jak długo jeszcze to potrwa?
O skuteczności władz miasta świadczy brak bezpośredniego połączenia autobusowego z Knurowa na strefą w Gliwicach. W końcu tylko od dwudziestu lat tysiące osób codziennie dojeżdżają tam do pracy i dla tysięcy osób samochód to jedyny środek transportu. |
Na szczęście dla Knurowian w Gliwicach strefę wybudowano też na bojkowskiej gdzie od zawsze jeździ 58 - można powiedzieć że tym razem góra przyszła do Mahometa
Niestety linie autobusowe powstałe za komuny nadal dowożą ludzi w miejsca nie bardzo wiadomo już po co a nowe nie są uruchamiane... |
|
Powrót do góry |
|
|
ala
|
Wysłany: Nie Gru 29, 2019 1:06 pm Temat postu: |
|
|
|
Knurowska Kronika przypomina:
Przegląd Lokalny nr6/2007 napisał: | KNURÓW. ROZPOCZĘŁO SIĘ POLOWANIE NA INWESTORÓW
Strefa dobrych szans
Nawet pół tysiąca osób może znaleźć pracę w knurowskiej części Katowickiej
Specjalnej Strefy Ekonomicznej, drugie tyle zatrudnią kooperanci przewidują
szefowie KSSE. Rozpoczęły się negocjacje z pierwszymi potencjalnymi
inwestorami |
https://sbc.org.pl/dlibra/publication/103292/edition/97226/content _________________ Jeśli nie rozumiesz treści tego postu, to znaczy nie jesteś adresatem. |
|
Powrót do góry |
|
|
Anonim
|
Wysłany: Wto Sty 07, 2020 8:00 am Temat postu: |
|
|
|
Z wypowiedzi Pierwszego Obywatela wnioskuję, że w ZWNM grunt jest droższy niż w Gliwicach?
Spalarnię niech postawią. Tony "paliwa" są na Przemysłowej więc prąd i ciepło będą darmowe. _________________ Śląsk dawał Warszawie miliony ton węgla, w zamian za to Warszawa brała od Śląska miliony ton stali. |
|
Powrót do góry |
|
|
|