Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Usługi dostępu do Internetu w Knurowie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 103, 104, 105  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arkadioss



Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 193
Skąd: Knurów

PostWysłany: Czw Gru 07, 2017 11:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jak najbardziej rozumiem, że zależy od serwera, routera w domu, odległosci itp. ogółem czy jeśli wszystko jest dobrze dobrane da się wyciągnąć te 300mbit na speedtescie? Daje to pewien osąd czy taka prędkość jest w ogóle możliwa.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
lukas2401
Moderator


Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 5028
Skąd: Knurów

PostWysłany: Czw Gru 07, 2017 12:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem router 100 mbit/s, który mnie ograniczał, a od niedawna zmieniłem miejsce zamieszkania i nie jestem w stanie tego sprawdzić.

Posiadałem jednak internet z Alfy ponad 10 lat, początki bywały różne, ale od dawien dawna ile miałem zapisane w umowie tyle wyciągałem na speedteście, więc domyślam się, że te 300 mbit/s powinno się osiągnąć bez problemu, ale niech potwierdzi to ktoś kto obecnie użytkuje Wink
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Marro



Dołączył: 29 Lip 2007
Posty: 283

PostWysłany: Pią Gru 08, 2017 10:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arkadioss napisał:
To jak najbardziej rozumiem, że zależy od serwera, routera w domu, odległosci itp. ogółem czy jeśli wszystko jest dobrze dobrane da się wyciągnąć te 300mbit na speedtescie? Daje to pewien osąd czy taka prędkość jest w ogóle możliwa.


Aktualny test:



PS. warto pamiętać że oprócz routera wszystkie urządzenia aktywne muszą mieć porty gigabitowe...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Admin
Administrator


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 1908
Skąd: Knurów

PostWysłany: Nie Mar 11, 2018 10:05 am    Temat postu: Orange Światłowód Odpowiedz z cytatem

Post przeniesiony

łysy napisał:
Witam czy ktoś w Knurowie korzysta z Orange Love. Mam pytanie jak to działa internet i telewizja.

_________________
Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Admin
Administrator


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 1908
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sob Gru 01, 2018 11:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gabrysia10 napisał:
Witam ! Chciałam zapytać osoby z Knurowa,które korzystają z usług GMK Miśkiewicz z siedzibą przy ul. Kosmonautów czy też macie problemy z odbiorem telewizji i internetu?

_________________
Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
SQT



Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 62

PostWysłany: Nie Gru 09, 2018 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,

Czy ktoś testował prędkość internetu przez
https://pro.speedtest.pl

Z opisu wynika że jest to pomiar certyfikowany.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rss20



Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 537

PostWysłany: Pon Gru 10, 2018 11:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak obecnie wygląda jakość usług świadczonych przez Gesanet? Korzysta ktoś z telewizji i internetu od nich?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Plumowski



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 1447
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Gru 10, 2018 5:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SQT napisał:
Witam,

Czy ktoś testował prędkość internetu przez
https://pro.speedtest.pl

Z opisu wynika że jest to pomiar certyfikowany.


Niby tak, a u mnie, po zalogowaniu, mam komunikat:
Certyfikacja: nie
Czym to tłumaczyć?


_________________
Pozdrawiam,
Heniek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2310
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Gru 10, 2018 6:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rss20 napisał:
Jak obecnie wygląda jakość usług świadczonych przez Gesanet? Korzysta ktoś z telewizji i internetu od nich?


Ja korzystam z Internetu i telefonu... jak dla mnie jest OK
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
max



Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 363
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Gru 10, 2018 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Plumowski napisał:
Niby tak, a u mnie, po zalogowaniu, mam komunikat:
Certyfikacja: nie
Czym to tłumaczyć?


Certyfikowany jest tylko pomiar połączenia kablowego, nie obejmuje mobilnych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gabrysia10



Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 72

PostWysłany: Czw Gru 13, 2018 5:32 pm    Temat postu: USŁUGI GMK W KANUROWIE Odpowiedz z cytatem

Ponoć w GMK od wczorajszego wieczoru mają problemy z dostawą usługi? Ja się ostatnio dowiedziałam, że problem tkwi w moim mieszkaniu i chyba sama sobie miałam to NAPRAWIĆ,BO NIKT SIĘ DO MNIE NIE POFATYGOWAŁ NAWET ŻEBY MI POMÓC. Druga rzecz to fakt że chcąc wypowiedzieć umowę dostałam 3-miesięczny okres wypowiedzenia, a po konsultacji z Rzecznikiem Praw Obywatelskich jestem przekonana ,że powinnam dostać 1 miesiąc. Czy ktoś coś może wie na ten temat?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
max



Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 363
Skąd: Knurów

PostWysłany: Czw Gru 13, 2018 8:56 pm    Temat postu: Re: USŁUGI GMK W KANUROWIE Odpowiedz z cytatem

gabrysia10 napisał:
Druga rzecz to fakt że chcąc wypowiedzieć umowę dostałam 3-miesięczny okres wypowiedzenia, a po konsultacji z Rzecznikiem Praw Obywatelskich jestem przekonana ,że powinnam dostać 1 miesiąc. Czy ktoś coś może wie na ten temat?


Okres wypowiedzenia jest taki na jak się umówiłaś z firmą podpisując umowę. Zajrzyj do niej i będzie wszystko jasne.

PS
Rzecznik Praw Obywatelskich? Chyba bardziej Rzecznik Konsumentów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gabrysia10



Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 72

PostWysłany: Czw Gru 13, 2018 9:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Umowa przeczytana jest od dechy do dechy i nie ma tam okresu wypowiedzenia,więc obowiązuje mnie 1 miesiąc chyba...... A co do rzecznika to oczywiście Konsumentów błąd wynika z tych nerwów już że od wczoraj jestem bez TV i INTERNETU i bez kontaktu z GMK bo nie odbierają,a biuro na Kosmonautów zamknięte.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
max



Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 363
Skąd: Knurów

PostWysłany: Czw Gru 13, 2018 9:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gabrysia10 napisał:
Umowa przeczytana jest od dechy do dechy i nie ma tam okresu wypowiedzenia,więc obowiązuje mnie 1 miesiąc chyba...... A co do rzecznika to oczywiście Konsumentów błąd wynika z tych nerwów już że od wczoraj jestem bez TV i INTERNETU i bez kontaktu z GMK bo nie odbierają,a biuro na Kosmonautów zamknięte.


Dziwne, że w umowie nie jest określony okres wypowiedzenia. Więc faktycznie należy założyć 1 miesiąc.

GMK - myślałem, że oni się przenieśli na Witosa (obok Biedronki), ale może to teraz osobne firmy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gabrysia10



Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 72

PostWysłany: Czw Gru 13, 2018 10:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brak okresu wypowiedzenia na tej umowie to już ich błąd i niedopatrzenie tylko dlaczego ja mam ponosić tego konsekwencje, tym bardziej że nie ma od wczoraj TV i Internetu więc za co tu płacić 3 miesiące?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 103, 104, 105  Następny
Strona 104 z 105

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka