Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Telewizja DVB-T
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arkadioss



Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 192
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sob Mar 23, 2013 2:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli łapiesz z Wisły to zmieniły sie parametry 19 marca, teraz są następujące:
K55 MUX1
K58 MUX2
K41 MUX3
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
Powazny



Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 534

PostWysłany: Sob Mar 23, 2013 4:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aha dzięki za info. Pozdro
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
unjay



Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 800

PostWysłany: Wto Kwi 09, 2013 11:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktos łapie sygnał z Opola? Mam balkon na zachód i z siatki ze wzmacniaczem łapie prawie wszystko tylkoczesto ma spore zakłócenia. Na jednym TV straciłem sygnał i teraz nic nie moge złapać. Może to wina podpietego dekodera wiwa?Jakiej anteny uzywacie? Te najlepsze to straszne krowy. Czy cos mniejszego wystarczy?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jimi



Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 612
Skąd: Knurów - Mieszka I

PostWysłany: Sro Gru 18, 2013 10:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj dorzucę ciekawy artykuł w satkurierze:
http://www.satkurier.pl/news/94014/tvt-tvr-i-starstv-takze-w-multipleksie-dvb-t.html

Nowy multiplex lokalny w naszym regionie. Ciekawe czy da radę złapać sygnał. W komentarzach czytałem że niektórzy już mogą odbierać. Ja dzisiaj próbowałem ale niestety nie dało rady jeszcze. Najbliższy nas nadajnik jest na KWK Budryk. Jakby komuś się udało coś złapać to fajnie jakby się podzielił informacją Smile
_________________
You say Bruno Mars, I say Guns'n Roses
You say Hannah Montana, I say nirvana
You say Owl City, I say Bon Jovi
You say Taylor Swift, I say AC/DC
You say Justin Bieber, I say Fuck You
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
icom735



Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 212
Skąd: Knurów - moje miasto :)

PostWysłany: Pią Gru 20, 2013 2:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie też nic Sad może wieczorem coś sie ruszy Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jimi



Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 612
Skąd: Knurów - Mieszka I

PostWysłany: Pią Gru 20, 2013 2:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja wczoraj złapałem sygnał ale tv nie wyszukał żadnych kanałów Sad dzisiaj od 12 nie ma sygnału. Możliwe że włączają nadajnik w Ornontowicach bo póki co był tylko z Rybnika.

a tutaj mamy mapę zasięgu nowego multiplexu L2 Smile :
http://free4web.pl/3/2,144089,395875,8387745,,Thread.html

"Dzisiaj (20 grudnia 2013 roku - red.) około południa odpalamy nadajnik w Ornontowicach. Z tych dwóch nadajników (drugi w Rybniku - red.) zasięgiem obejmiemy cały Górnośląski Okręg Przemysłowy (GOP). W zasięgu znajdzie się ponad 3 mln osób na Śląsku. Będą publikowane mapki zasięgu cyfrowego. (...) Obecnie leci tylko program TVT, oczywiście będą stopniowo dodawane kolejne stacje myślę, że na przełomie roku MUX L2 będzie zapełniony. Jeśli chodzi o częstotliwość to jest to 682 MHz (47CH) - poinformowała telewizja TVT na swoim forum."

źródło:
http://www.satkurier.pl/news/94153/rusza-mux-lokalny-tvt-w-zasiegu-3-mln-osob.html
_________________
You say Bruno Mars, I say Guns'n Roses
You say Hannah Montana, I say nirvana
You say Owl City, I say Bon Jovi
You say Taylor Swift, I say AC/DC
You say Justin Bieber, I say Fuck You
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Delta8



Dołączył: 19 Cze 2013
Posty: 42

PostWysłany: Pon Sie 11, 2014 4:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podepnę się pod temat, mam takie pytanie czy będzie u nas działać telewizja jak kupie sobie tuner do laptopa na usb co na allegro chodzą po 50-100zł, przymierzam się kupić ten dekoder i do tego antene pokojową bo te co dawają do zestawu to wiem że nie odbiorę na tym żadnego kanału.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Knurowianin2000



Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 1417
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Sie 11, 2014 10:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Delta8 napisał:
Podepnę się pod temat, mam takie pytanie czy będzie u nas działać telewizja jak kupie sobie tuner do laptopa na usb co na allegro chodzą po 50-100zł, przymierzam się kupić ten dekoder i do tego antene pokojową bo te co dawają do zestawu to wiem że nie odbiorę na tym żadnego kanału.
Będzie działać Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
abc



Dołączył: 25 Sty 2013
Posty: 144

PostWysłany: Nie Sty 07, 2018 1:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś w Knurowie odbiera sygnał na tunerku podpiętym do laptopa czy PC Mógłby się podzielić opinią o jakości sygnału? Generalnie mieszkamy w niezbyt ciekawym miejscu jeśli chodzi o jakość sygnału dlaetgo obawiam się że anetneczki jakie są przy tych tunerach nie poradzą sobie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
piotrek1375



Dołączył: 15 Sty 2014
Posty: 6
Skąd: Knurów

PostWysłany: Nie Sty 07, 2018 10:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

abc napisał:
Czy ktoś w Knurowie odbiera sygnał na tunerku podpiętym do laptopa czy PC Mógłby się podzielić opinią o jakości sygnału? Generalnie mieszkamy w niezbyt ciekawym miejscu jeśli chodzi o jakość sygnału dlaetgo obawiam się że anetneczki jakie są przy tych tunerach nie poradzą sobie.


bez podłączenia do mocniejszej anteny niż ta z zestawu, się nie obędzie. najlepiej podłączyć od razu do gnazda antenowego azard. czy jak to tam się teraz nazywa;-)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka